Google | Sport | Wear OS

Google údajně chystá chytrého trenéra Coach. Mohl by poradit, jestli si můžete dát pečená žebra

Google už roky vyvíjí svůj Fit, který zaznamenává sportovní aktivity a to nejen pomocí čidel na telefonu, ale i spárováním s dalšími fitness aplikacemi. Ačkoliv se podoba aplikace už dlouho nezměnila, samotné nitro – algoritmy, které automaticky odhadují, jestli se procházíte, běžíte, jedete na kole apod., mnohdy fungují velmi dobře.

Nyní však Google podle Android Police koketuje s myšlenkou na další službu, respektive aplikaci. Prý by se mělo jednat o Couch a dle popisu by to opravdu mohl být jakýsi trenér. Namísto toho, aby vás jen pasivně informoval o tom, kolik jste během dne spálili kalorií, má se údajně snažit doporučovat nejrůznější aktivity.

57823d75-bb80-4c78-ba8d-139e16b9d8eb
Google Couch chce být především osobním trenérem, který vám bude doporučovat, co dělat a jíst (představa autora)

Když si tedy stanovíte cíl třeba každý den strávit chůzí alespoň 60 minut, kouč by vás mohl upozornit, že se vám to v úterý nepodařilo a jako alternativu vám nabídne rychlé oběhnutí deseti bloků ve vašem městě. Stejně tak vám spočítá, jestli si daný den budete moci dovolit kalorické pivo, anebo raději jen chléb s pažitkou.

9b14bbae-7363-490b-a636-62af49c3e4db
Firma zatím práci na sportovním asistentovi oficiálně nepotvrdila, můžeme tedy jen spekulovat, jak by mohl vypadat (představa autora)

Nutno podoktnout, že se zatím jedná jen o spekulace, které Google nekomentoval, a tak není ani jasné, zdali bude Coach žít vlastním životem, anebo výhledově nahradí samotný Fit. Podle Android Police by však měl nejprve zakotvit na Wear OS

Diskuze (9) Další článek: Na cestující v Los Angeles se chystají tělesné skenery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,