Google testuje službu click-to-call

Google se rozhodl ještě více zlepšit pohodlí uživatelů (a vydělat nějaké ty peníze) a testuje novou službu click-to-call, která rozšiřuje možnosti AdWords (placených odkazů). Pokud vyhledáváte například nějakou firmu, Google vám zobrazí u placeného odkazu na její stránky symbol pro volání (malý zelený telefonek). Stačí na ikonu kliknout a vložit vaše telefonní číslo. Za chvíli začne váš telefon zvonit, vy jej zvednete a budete slyšet vyzváněcí tón telefonu firmy, která vás zajímá a čekat, až to druhá strana "zvedne".

Google za vás vlastně tento hovor vytočí a zprostředkuje, navíc bude pro volanou firmu vaše číslo neviditelné, takže voláte zcela anonymně (resp. k číslu má přístup pochopitelně Google).

Nejlepší na tom je to, že vás to nic nestojí. Tato služba je určena hlavně ve vztahu firma - zákazník, takže v tomto případě bude zřejmě hovor placen firmou, která bude mít příslušný click-to-call odkaz v AdWords na Googlu umístěn. A Google si ještě nechá dobře zaplatit za tento pay-per-call systém od svých inzerentů.

Zdroj: The Register

Diskuze (21) Další článek: Ředitel a jeden ze zakladatelů firmy Cray míří do Microsoftu

Témata článku: , , , , , ,