Google testuje novou podobu vyhledávače

Vyhledávač Googlu zjevně čeká razantní proměna. Vstříc jednoduchosti a dotykovému ovládání dostane větší tlačítka pro filtry a prázdná bílá místa.

Podoba vyhledávače Googlu se možná brzy změní. Zásadní proměnou projde nabídka filtru vyhledávání, která se přesune z levého vertikálního sloupce do horizontálního pruhu nad výsledky vyhledávání. Na experimentální novinku upozornil španělský web Tecno-net.

2012-06-21 12 53 38.png 2012-06-21 12 54 29.png 2012-06-21 12 54 48.png
Ukázky nového Googlu, filtry jsou horizontální a vlevo je akorát prázdné bílé místo.

Filtrování obsahu bude více na očích a celý vyhledávač na pohled jednodušší. Vyhledávací nástroje jsou pak schovány pod tlačítkem „Search tools“, které aktivuje lištu s podrobnějším filtrováním. Nové řešení má ale i svou stinnou stránku – vertikálně se tak zmenší plocha se zobrazením samotných výsledků, což je v době širokoúhlých displejů opačný trend, než bychom čekali.

Video s novým Googlem:

Vstříc ovládání prsty

V navrhované podobě vyhledávače dochází k duplikaci horizontálního seznamu dílčích vyhledávačů – jednou jsou v černé liště nad vyhledávacím polem, podruhé v bílé liště pod ním. Ovšem s dříve představeným „Google menu“ už to dává smysl. Z loga Googlu se v roletce zobrazí všechny služby a černá lišta úplně zmizí. Nakonec tak bude i pár těch vertikálních pixelů k dobru.

Google menu na videu:

Nová podoba vyhledávače a všech navázaných služeb má i další důvod. V nové podobě jsou všechny ovládací prvky daleko lépe přizpůsobeny ovládání prsty skrze dotykové displeje.

Diskuze (32) Další článek: Google se svěřil, kolik zákeřných webů odhalí každý den

Témata článku: , , , , , , , , , , ,