Google | Nositelnosti | Patenty

Google si nechal patentovat záhadnou kšiltovku s kamerou

Úspěch chytrých brýlí Spectacles od tvůrců Snapchatu ukázal, že někdy lidé nepotřebují složité technologie, ale jen funkční hračku. Google si to zřejmě uvědomuje a nechal si patentovat zařízení, které by mohlo Spectacles přímo konkurovat – kšiltovku se zabudovanou kamerou.

Princip zatím nepojmenovaného zařízení je jednoduchý. Je to obyčejná kšiltovka, která má v kšiltu kameru, pomocí níž lidé mohou fotit, natáčet, streamovat a následně vše pomocí přidružené aplikace nahrávat na sociální sítě.

Podle patentu se má čepice chlubit i zabudovanými reproduktory, jež budou pomocí vibrací přenášet zvuk přímo do lebeční kosti majitele a mikrofonem pro nahrávání audia.

Kšiltovka by však neměla být jen pro nahrávání volnočasových videí a fotek. Google popisuje, že by mohla být využita i pro „interaktivní řešení problému“, například při komunikaci se zákaznickými linkami nebo technickými podporami. Společnost také vidí uplatnění při záchranářských činnostech.

Jestli se někdy chytrá kšiltovka opravdu dostane na pulty obchodů, je v tuto chvíli ve hvězdách, nicméně zní poměrně prakticky. Zbývá jen, aby ji Google udělal vizuálně atraktivní a lidé se ji nestyděli nosit.

Diskuze (11) Další článek: SpaceX pošle dva lidi k Měsíci. Podívejte se, jak by to mělo probíhat

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,