Google se smiloval nad Microsoftem, vydal nové API pro .NET

Google doposud házel novým vývojovým platformám Microsoftu klacky pod nohy. Vzpomeňme trojici nejkritičtějších omezení – zrušení podpory ActiveSync, omezení přístupu k mapám a blokace aplikace pro YouTube. Nyní se situace mění, Google vydal přes padesát nových API ke svým službám pro vývojářskou platformu .NET. Vývoj aplikací pro Windows 8 a Windows Phone 8 tak může začít.

Připomeňte si loňskou situaci:

V seznamu najdeme většinu populárních služeb Googlu včetně Analytics, Google+, YouTube, Drive, Překladače, Bloggeru, ale i řadu cloudových a vývojářských nástrojů. Je to příležitost pro vývojáře, kteří teď mohou na Windows Phone a Windows nabídnout aplikace, o které bezesporu bude zájem. Ačkoli některé aplikace pro obsluhu služeb Googlu na těchto platformách existují, není jich mnoho a musí se k datům dostat nějakou oklikou. Je ale možné, že ani s novým API to nebude úplně jednoduché, nemusí být zpřístupněny všechny klíčové funkce.

V Googlu doposud pro Windows Phone připravili pouze aplikaci pro vyhledávač a ve Windows 8 k tomu přidali aplikaci Chrome, která je ale víceméně provokativní ukázkou systému Chrome OS. A evidentně se dál sami angažovat nebudou, je to v rukách vývojářů.  

Na zprávu na blogu vývojářů upozornil Neowin.

Diskuze (68) Další článek: Informatika na základních školách: co se děti naučí?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,