Google se pochlubil: Jeho Fotky používá 100 milionů fotografů

Google na letošním I/O představil „Dropbox na fotky“ Photos (Fotky), tedy primárně soukromé skladiště fotografií, a nyní se na blogu pochlubil, že jej používá měsíčně 100 milionů fotografů. Relativně vysoké číslo vlastně není vůbec překvapivé, firma totiž na Photos převedla všechny uživatele fotogalerie z Google+ a Picasy.

Google se na blogu zároveň pochlubil, jaký typ fotek lidé ukládají nejčastěji. Služba snímky automaticky analyzuje a řadí, takže s určitou mírou spolehlivosti ví, že je na fotografii třeba pes. Ostatně psů je na úložišti více než koček, což je hlavní rozdíl třeba oproti Instagramu a Facebooku.

Nutno ovem dodat, že i po bezmála půl roce Fotkám stále chybí hromada esenciálních funkcí. Nelze například upravit geografickou polohu snímků.

500516704 29901882 188707150
Photos s automatickým rozpoznáváním, prohlížečem a jednoduchým editorem

Google Photos primárně neslouží jako veřejná fotogalerie, čímž se liší oproti podobným službám. Web tedy nenabízí žádný veřejný profil s alby, který byste mohli vystavit na internetu. Namísto toho můžete vyhledat libovolné snímky, uložit je do alba a teprve pro něj vygenerovat odkaz ke sdílení.

Diskuze (4) Další článek: Nedostatkové zboží v Česku: programátoři

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,