Google | Automobily | Volvo

Google se dere do aut: Nová Volva budou mít zabudované Mapy, Play Store a Asistenta

Google oznámil partnerství s Volvem již minulý rok, až nyní to ale vypadá, že se reálný produkt dostane až k zákazníkům. Ještě před samotnou konferencí Google I/O firma oznámila, že v nových automobilech švédské značky budou dostupné Google Mapy a další Android aplikace i bez nutnosti připojení telefonu s Androidem.

Nový systém od Volba bude mít zabudované aplikace z Androidu přímo v systému, nebude se tedy jednat o Android Auto, které vyžaduje pro svůj běh připojení telefonu s Androidem. Toto řešení je výhodné hlavně pro automobilku – systém si může upravit k obrazu svému a odlišit se tak od konkurence.

Krom základních Google Map a Asistenta půjde doinstalovat další aplikace skrze Play Store. Zde ale prozatím není jasné, zda budou dostupné jen speciálně upravené aplikace pro použití v automobilu, či všechny (což by bylo krajně nevhodné s ohledem na bezpečnost při řízení vozidla).

Změn se ale dočká i systém Android Auto, který čeká menší redesign včetně přidání podpory pro skupinové konverzace. Snazší práci budou mít i vývojáři, kterým Google připravil nové šablony pro snazší vývoj rozhraní.

Fotografka pořizuje snímky Volvem XC60. Obrázky vyfocené autem vystavuje v londýnské galerii:

Diskuze (16) Další článek: Američtí mariňáci touží po snadno přenosných sebevražedných dronech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,