Google | Tmavý režim

Google s tmavým režimem bude i na desktopu. Šťastlivci už si ho mohou vyzkoušet

Po měsících testování se tmavý režim Googlu na desktopu pomalu, ale jistě stává skutečností. Firma už ho začala nabízet širší skupině uživatelů na Windows 10 a macOS, a jejich počet je tak velký, že to vypadá, že by mělo v brzké době přijít oficiální představení. Tomu nahrává i fakt, že příští týden se koná konference Google I/O, kde firma obvykle podobné novinky oznamuje.

Jak upozornil například Windows Latest, uživatelům v posledních dnech začaly přicházet notifikace lákající na přepnutí na tmavý režim, který desktopový vyhledávač Googlu zahalí do tlumenějších tónů. Celkem tak lidé budou mít na výběr barevné schéma Světlé, Tmavé nebo Výchozí. Vybrání možností „výchozí“ nastaví stránky do stavu, ve kterém se nachází zbytek vašeho systému.

Tmavý režim Google kompletně promění, všechen obsah a pozadí se prakticky invertuje do různých odstínů šedé, které jsou v nočních podmínkách příjemnější pro oči. Přepnutí bude možné pomocí nové ikonky vedle Googe aplikací, ta bude mít podobu měsíce. Slunce pak vše přepne zpět do světlé.

Google v posledním roce podobný tmavý vizuál zařadil do celé řady svých aplikací a služeb, mimo jiné Google Dokumentů, Google Pay, překladače Google nebo do Chromu. Samotný vyhledávač na desktopu ale zůstával v klasickém světlém režimu. Nové tmavé přepnutí podle svědectví funguje i na Googlu u prohlížečů Edge a Firefox, v minulosti bylo testování pozorováno rovněž na Safari.

Diskuze (10) Další článek: Když nutně musíte hrát kulečník i na jachtě ve vlnách. Bugatti Pool Table skrývá hromadu technologií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,