Google představil navigaci do auta – zdarma

Google představil navigační aplikaci pro mobilní operační systém Android 2.0. Využívá podrobných map Googlu, dokáže navigovat jako běžná autonavigace a co je vůbec nejdůležitější – je zdarma.

Navigace je zatím dostupná pouze na území USA, kde naprostou většinu uživatelů nebude trápit ani to, že mapy nejsou v přístroji uloženy na stálo, ale průběžně se stahují online. Nevýhody tohoto řešení jsou zřejmé – nutnost neomezeného datového tarifu a přinejmenším GPRS stále k dispozici. Na druhou stranu, mapy nezabírají místo v telefonu a jsou stále aktuální.

Video (s anglickým komentářem):

Aplikace umí plánovat trasu, volit alternativy, navigovat hlasem, zobrazovat body zájmu... Specialitou je například hlasové ovládání, zobrazování informací o dopravním vytížení ulic (funkce v Google mapách) nebo možnost přepnutí na pohled skrze Street View, tedy reálný obraz ulice. Samozřejmostí je možnost přepnutí mapy na satelitní pohled.

Google navigace.png  Google navigace 1.png  Google navigace 3.jpg
Prostředí aplikace (spuštění navigace) • navigace na běžné mapě • navigace skrze Street view
Google navigace 2.png Google navigace 4.jpg
Navigace na běžné mapě • navigace při satelítním pohledu

Dá se předpokládat, že se služba zanedlouho rozšíří i dále do světa a pomůže dalšímu rozvoji mobilních zařízení založených na platformě Android.

Tip: více podrobností o nové navigaci Googlu se dozvíte na Navigovat.cz

Akcie Garmin TomTom.png
Průběh ceny akcií Garminu a TomTomu po ohlášení novinky Googlu...
Diskuze (73) Další článek: Podpora Windows 7 v Apple Boot Camp až koncem roku

Témata článku: , , , , , , , , ,