Google Pay | Apple Pay

Google Pay a Apple Pay potvrdila další velká banka – ČSOB. Bude koncem roku

S blížícím se oficiálním spuštěním Apple Pay postupně odtajňují, zda chystají či nechystají podporu. K seznamu bank se nyní přidává i ČSOB, která to potvrdila na svém Twitteru. K Apple Pay se navíc přidá i podpora Google Pay, počkat si ale budeme muset až na konec roku.

ČSOB prozatím nepodporuje žádný z těchto systémů a řadí se po bok bank, které přišly pro operační systém Android s vlastním řešením na placení. Aktuálně si tak musíte stáhnout aplikaci NaNákupy. To ale bohužel není možné provést na iOS, kde Apple blokuje přístup vývojářů k NFC čipu a je tak nutné využít jeho řešení.

Ve čtvrtém čtvrtletí ale banka plánuje podporu jak u Applu, tak i Googlu, čímž se uživatelům značně zjednodušší správa platebních karet. To platí hlavně v případě, kdy jich mají více od různých vydavatelů.

Co se týče samotného Apple Pay, hned v první fázi ho má nabídnout Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, mBank, Air Bank a Fio banka. Kromě klasických bank má Apple Pay podporovat i společnost Twisto. Další banky jako Creditas nebo Equa bank se mají přidat v průběhu prvního pololetí.

Jak platit v obchodě přes Google Pay?

Diskuze (25) Další článek: Vyšel Firefox 65, vylepšuje sledování procesů i podporu multimédií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,