Google | Google Asistent | Google Now

Google Now přichází o Chytré karty, přebírá je Asistent. V Česku zatím utřeme nos

Chytré karty v rámci Google Now ruší postupně již delší dobu, nyní ale došlo k finálnímu odstranění. Funkčnost přebírá Google Asistent, který tak nově bude proaktivně doporučovat kdy máte kam vyrazit či co by vás mohlo zajímat. Pro telefony v češtině to ale znamená, že o funkci prozatím přijdou.

Novinka souvisí s dlouhodobým prosazováním Asistenta, který získává čím dál více funkcí a Google se jej snaží tlačit hlavně proti konkurenční Alexe od Amazonu. Chytré karty, které byly dostupné i u nás, se tak nově přesouvají do samostatné sekce v rámci Asistenta, do které se dostanete skrze novou ikonu. Tím ale zároveň mizí z klasické aplikace Google.

Screenshot_20180719-143855.png
V češtině bohužel o funkci přijdeme prozatím bez náhrady, Asistent u nás dostupný není.

Čeští uživatelé tak o funkci prozatím přijdou, mimo Asistenta již totiž nefunguje. Nedávno se na Google I/O ale objevily informace o tom, že by hlasový pomocník mohl přijít i k nám do Česka, čekání by tak nemuselo být příliš dlouhé.

Chytré karty v rámci Asistenta ale doznaly několika změn. Oproti původnímu provedení. Krom nabízení cest domů, do práce či na schůzky z kalendáře nabídnou i přehled nadcházejících událostí či informace o doručovaných balíčcích. Krom prostého zobrazování informací nabízí i akce, které by se vám mohly hodit – od provedení hovoru, přehrání hudby až po přečtení zpráv.

Aktualizace je již nyní dostupná pro telefony s operačním systémem Android v jednom z podporovaných jazyků. Pro zapnutí funkce si tak stačí přepnout rozhraní vašeho telefonu například na angličtinu.

Google Asistent nedávno získal i podporu 6 nových hlasů:

Diskuze (2) Další článek: ELONOVINKY: Jak ve SpaceX vymýšleli záchranu dětí z jeskyně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,