Google nabízí novinku, přístup k více účtům naráz a bez odhlašování

Google už delší dobu testoval možnost využívat více účtu na jednom počítači – v jednom prohlížeči. Typickým příkladem může být třeba osobní Gmail účet a pracovní, na kterém budete provozovat Kalendář. Nebo jednoduše máte více Google účtů, mezi kterými musíte přepínat, pokaždé se odhlašovat a přihlašovat nebo používat pro každý z nich jeden samostatný prohlížeč.

Nyní začal Google uvolňovat do komunity nový systém, který vám umožní z jednoho počítače přistupovat až ke třem různým Google účtům, aniž byste se museli pokaždé přihlašovat. Aktivování funkce je nicméně zatím pomalé, a tak na nové stránce s nastavením pravděpodobně narazíte na chybu. Vyzkoušejte to sami, přihlaste se ke svému hlavnímu (výchozímu) účtu a přejděte na tuto stránku.

povoleni.png
Povolení až tří účtů naráz

Pokud se vám nezobrazí chyba, můžete zde aktivovat možnost použití více účtů a krok pak opakujte i na všech dalších účtech. Opět se přihlaste na svůj výchozí účet a nově byste nyní vedle identifikátoru e-mailové adresy vpravo nahoře měli objevit rozbalovací menu, kde budete moci přecházet mezi různými autentizacemi.

Více účtů naráz zatím funguje pouze pro Gmail, Kalendář, Reader, Sites, App Engine, Code a pro u nás zatím irelevantní Voice. Pracuje se na podpoře Dokumentů. Zároveň v takovém případě zapomeňte na funkci Offline přístupu, ta nebude fungovat.

Pokud tedy využíváte více Google účtů, kontrolujte tuto adresu, novinka se jistě brzy rozšíří na všechny účty. Více informací o používání více účtů bez odhlašování najdete na této adrese Google nápovědy.

Diskuze (16) Další článek: Počet Wi-Fi zařízení v roce 2014 dosáhne téměř dvou miliard

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,