Google koupil společnost BumpTop, která vyvíjí 3D desktop

Společnost BumpTop již více než tři roky vyvíjí specializovaný software, který zcela mění pohled na běžnou pracovní plochu jakou známe ze stávajících operačních systémů. Stejnojmenný program BumpTop přináší trojrozměrné prostředí, „reálné“ chování a fyzikální vlastností dokumentů a pracovního prostředí.

Dlouho dobu se jednalo spíše o zajímavý výstřelek, který však při reálném používání myši a klávesnice neposkytuje významné usnadnění. Vše se však změnilo příchodem dotykového ovládání prsty, kde systém začíná poskytovat mnohem snadnější možnosti pro správu, uspořádání a práci s dokumenty, potažmo s celým systémem.

Na oficiálních stránkách BumpTop se objevila zpráva, že společnost koupil Google za nespecifikovanou sumu. Program bude k dispozici ke stažení pouze do 8. května, pokud tedy máte chuť vyzkoušet, co tento systém dokáže, musíte tak učinit nejpozději do konce tohoto týdne. Stahovat můžete verzi pro Windows i Mac.

Google kromě operačního systému Android OS, který začíná být populární právě u dotykových zařízení nejrůznějšího typu, také vyvíjí jednoduchý systém Chrome OS. V budoucnu by tak Google mohl z této technologie těžit a ve zmíněných operačních systémech přinést zcela odlišný pohled na desktop a práci se soubory či dokumenty.

Video

Pokud si nechcete program stahovat, můžete se podívat na krátké představení funkčností a možností, které tento program nabízí:

Diskuze (8) Další článek: Microsoft SharePoint 2010

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,