Google

Google Fotky mění pravidla zálohování videí. Nepodporované formáty nebudou zdarma

Google Fotky nabízí zálohu všech fotografií a videí z telefonu. V originální kvalitě se vše počítá do úložiště v rámci Google účtu, je ale možné zvolit komprimovanou podobu, která je kompletně zdarma. Tu nyní Google mění a u videí bude zdarma zálohovat pouze ty v podporovaných formátech.

Změna se týká všech nahraných videí, většiny uživatelů se ale zřejmě vůbec nedotkne. Mezi podporovanými formáty jsou totiž snad všechny běžně používané. Nechybí tedy .mpg, .wmv, .mp4 a další. Pokud byste ale přeci jenom nahráli jeden z těch formátů, se kterými si služba neporadí, budou se vám počítat do úložiště Google účtu. Na vás služba upozorní a můžete si je zobrazit a následně stáhnout či smazat skrze nastavení.

5a3ea205-cc8c-4fe7-ae32-3f2a5c43ea6d27545dfa-4a86-4a12-b396-9c4297d5b309
Na nepodporovaná videa vás Google upozorní a umožní jejich smazání či stáhnutí na lokální disk. Jejich přehled najdete také v nastavení služby.

Současně platí i velikostní omezení – fotografie mohou mít maximálně 75 MB či 100MP, videa mají strop nastavený na 10 GB. Jakékoliv fotografie menší než 256 x 256 px se také nenahrají.

Jak vytvořit prezentaci z videa a fotografií?

Zdroj: SlashGear

Diskuze (27) Další článek: Čipy pro IoT by mohly živit teplo i bakterie. Tranzistory vystřídají NEMy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,