Google | Fotky | Disk Google

Google Fotky končí s automatickou synchronizací s Diskem. Půjde to už jen ručně a jedním směrem

Google na svém blogu oznámil, že od července ukončí možnost synchronizace fotografií mezi Google Diskem a Fotkami. Nově bude možné soubory kopírovat ručně a nebudou vzájemně provázané. Funkce prý byla matoucí pro uživatele.

Pokud používáte obě zmíněné služby od Googlu, mohli jste doposud využívat synchronizaci fotografií. Tedy všechny přidané na Disk se ukázaly i v Google Fotkách a naopak. Po vymazání přitom zmizely všude. Funkce ale uživatele dle Googlu spíše mátla, než aby pomáhala, a tak od 10. července již nebude dostupná.

8391bacc-b9ad-4862-ab12-7980221d79e1 
Možnost synchronizace nebude od 10. července dostupná.

Nově se tak v Google Fotkách objeví tlačítko Nahrát z Disku, které umožní vybrat fotografie k překopírování. Ty se pak přenesou do služby dle vašeho nastavení (tedy buď v originální kvalitě zabírající kapacitu úložiště, či komprimovaně bez omezení) a nadále budou fungovat zcela samostatně. Smazání v jedné službě neovlivní soubor v druhé.

Pokud používáte aplikaci Backup and Sync pro zálohování souborů a fotografií, bude fungovat i nadále v nezměněné podobě. Stejně tak zůstanou zachovány všechny fotografie ve složce Google Fotky, kterou máte na Disku, jen již nebudou dále synchronizovány.

Nová pravidla začnou platit od 10. července, podrobný popis přechodu nabízí Google na stránkách nápovědy.

Diskuze (22) Další článek: Těžit kovy ve vesmíru? Recyklujme nefunkční družice, navrhuje vědec

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,