Google | Google Asistent

Google Duplex žije. Skrze telefonát objedná už i kadeřníka

V roce 2018 se Google pochlubil dechberoucím rozšířením svého Asistenta, který dokázal zarezervovat místo v restauraci za pomoci klasického telefonátu. Nyní se jeho schopnosti rozšiřují a zvládne i objednat do kadeřnictví.

Google Duplex, jak se funkce jmenuje, umožňuje snadné zarezervování stolu v restauraci. Stačí Google Asistentovi na svém telefonu říct, kam, kdy a v kolika lidech chcete jít a on se postará o zbytek – zavolá do konkrétního podniku a vše domluví. Vám pak už jen následně dorazí notifikace s potvrzením. Samotný telefonát je pak přitom téměř k nerozeznání od běžného hovoru s člověkem – Googlu se podařilo hlas i styl mluvy naprosto přiblížit reálnému člověku.

image.pngimage.png 
Takto vypadá zadání pro Asistenta, který následně do kadeřnictví sám zavolá (Foto: VentureBeat)

S tím souvisí i největší omezení – je nutná poměrně velká znalost jazyka ze strany Googlu a funkce je tak dostupná pouze v USA, Velké Británii, Kanadě, Mexiku, na Novém Zélandu a ve Španělsku. Nově dochází k rozšíření i na objednání služeb v kadeřnictví. Skrze Google Mapy, či Asistenta, je možné si navolit nejen čas, ale i konkrétní požadavky (byť prozatím omezené na pánský/dámský/běžný střih).

Google tak stále pokračuje v rozšiřování služby, byť se nejedná o kdo ví jak rychlý proces, což platí i o uvádění nových jazyků a podporovaných zemí. Přesto se ale jednotlivé části dostávají i do dalších produktů internetového giganta. Například uživatelé telefonů Pixel mohou v podporovaných zemí nechat Asistenta, aby za ně přijal a vyřídil hovor, a nově se chystá i možnost toho, že za ně podrží hovor na infolince, když zrovna čekají na spojení s operátorem.

Celá technologie tak funguje, pro její využití je ale nutné odcestovat do zahraničí, což zůstane i v nejbližší budoucnosti – je nepravděpodobné, že bychom se podobných vychytávek dočkali v Česku, nebo dokonce i v češtině. Bohužel.

Podívejte se na prvotní představení schopností Duplexu:

Zdroj: VentureBeat

Diskuze (3) Další článek: Budoucnost léčby onemocnění oční sítnice? Místo starých očí bychom si mohli nechat narůst nové

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,