Google doporučuje: nepoužívejte pomalý Internet Explorer

Uživatelé služby Gmail mohou při zobrazení své e-mailové schránky narazit na zprávu Googlu, který vybízí k pořízení rychlejšího Gmailu ("Get faster Gmail"). Za odkazem se neskrývá nějaká inovace služby Gmail, ale stránka s doporučením lepšího internetového prohlížeče. Google zde nabízí ke stažení a instalaci Firefox 3 a Chrome. Firefox je kupodivu na prvním místě (stránku si prohlédněte zde).

Důvod tohoto doporučení je jasný – Gmail využívá Javascript a rychlost jeho zpracování závisí na internetovém prohlížeči. Sami se můžete přesvědčit, že je Internet Explorer v této disciplíně značný outsider, obzvlášť v archaické verzi 6. V současnosti je nejrychlejší Chrome, následován Safari a Firefoxem. Střídání ve vedení se očekává s příchodem nového Firefoxu 3.1 (vyzkoušejte betaverzi).

Zpráva v Gmailu se zobrazuje pouze uživatelům, kteří využívají Internet Explorer 6. Podle posledních celosvětových průzkumů k internetu přistupuje prostřednictvím tohoto prohlížeče více než pětina uživatelů internetu.

Zdroj: Computerworld.com

Diskuze (40) Další článek: YouTube cenzuruje izraelské vojenské „úspěchy“

Témata článku: , , , , , , , , ,