Google Chrome: vydělejte na našich chybách

Společnost Google na svém blogu Chromium prezentovala novou myšlenku odměny za nalezení bezpečnostní chyby v internetovém prohlížeči Google Chrome a souvisejících aplikacích.

Na první pohled velmi zajímavá myšlenka ale není nikterak nová - podobný model v současné době používá třeba Mozilla (například u prohlížeče Firefox). Bezpečnostní chyby jsou největším strašákem všech vývojářů - jejich odhalení a případné zneužití může mít dalekosáhlé důsledky a rovněž působí negativně na budované jméno produktu.

Na blogu Chromium padly i orientační výšky odměn - za odhalení nového bezpečnostního problému by jeho nálezce měl získat minimálně 500 USD (zhruba 9 000 Kč), čistě teoretický strop složitějších bezpečnostních problémů byl stanoven na 1337 USD (zhruba 24 000 Kč).

 Finanční motivace má celkem jasné cíle - společnost Google její finanční zátěž prakticky nepocítí a na druhou stranu Google získá řadu motivovaných čtenářů zdrojových kódů, snažících se najít libovolnou chybu - potenciální zdroj příjmů.

 

Diskuze (3) Další článek: Online prodej her formou „zaplať kolik můžeš“ se zatím moc neosvědčil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,