Google | USA

Google chce být samostatným mobilním operátorem. Pokukuje po spolupráci s firmou Dish

Google již delší dobu v USA provozuje svého virtuálního operátora Google Fi, nyní to ale vypadá, že by z něj rád udělal plnohodnotný subjekt. Pomoci mají licence, které musí uvolnit T-mobile a Sprint, a satelitní operátor Dish.

V Americe se aktuálně řeší spojení dvou tamních operátorů – T-mobilu a Sprintu. To ale nejde tak hladce, jak by si společnosti představovaly. Proti spojení totiž vystoupila řada subjektů, kteří namítají, že by došlo z důvodu snížení konkurence k nárůstu cen pro koncové zákazníky. Jedním z výsledků tak může být odprodej části frekvencí pro případný čtvrtý subjekt, což by mohlo pomoci T-mobilu vyhrát před soudy.

O uvolněné kapacity by mohla mít zájem právě firma Dish, která prozatím figuruje jako satelitní televizní poskytovatel. Podle zdrojů webu New York Post došlo k jednání mezi Alphabetem, mateřskou společností Googlu, a právě Dishem nad možnou spoluprací, obě firmy ale oficiálně jakékoliv domluvy popřely. 

Pro Google by se ale jednalo o cenné spojení hlavně s ohledem na jeho projekt Google Fi. Ten prozatím působí jako virtuální operátor s nasmlouvanými sítěmi právě od T-mobile a Sprintu a dalších. Získání vlastní kapacity by mu pomohlo stát se plnohodnotným operátorem a měl by tak lepší pozici pro expanzi a lepší nabídky pro koncové zákazníky.

Vstup Dishe a Googlu na trh by se ale nemuselo současným operátorům líbit a tak byť zdroje uvádějí, že firmy jsou přibližně v polovině jednání, je možné, že ze všeho nakonec sejde.

Jak zabránit tomu, aby vás Google nesledoval na každém kroku?

Zdroj: Android Police

Diskuze (1) Další článek: Nová verze webového Outlooku přinese tmavý režim a další novinky. Bude to stačit na Gmail?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,