Google celosvětově propustí 200 zaměstnanců, krizi odmítá

Google hodlá propustit celkem dvě stovky svých interních zaměstnanců po celém světě, zejména z řad obchodu, marketingu a jiných služeb. Největší internetová firma světa na svém oficiálním blogu uvedla, že zhruba polovina všech propuštěných pracovníků bude ze Spojených států, zbytek se pak rozčlení po pobočkách po celém světě.

Zástupci Google ale odmítají nějaké nařčení z médii tolik probírané ekonomické krize. Důvody propouštění jsou podle nich především v úpadku některých segmentů trhu, kam společnost při původním vstupu hodně investovala, i personálně. Některé tyto segmenty byly údajně vynaloženými prostředky hodně přeceněné a propouštění je tak logický krok. Nově nastávající personální situace by pak měla být pro Google přívětivější a mnohem flexibilnější. Propouštění by se nemělo týkat zaměstnanců v tuzemské pobočce.

Google už v lednu tohoto roku propustil kolem stovky zaměstnanců, celosvětově jich přitom má okolo 20 tisíc. Obecně je Google považován za velice silnou společnost i v době globální ekonomické recese, i když jsou akcie jako na houpačce. Z propadu v indexu NASDAQ v polovině ledna tohoto roku se firma dostala na tříměsíční maximum v polovině února, aby se v polovině března vrátila na zhruba původní lednovou hodnotu. Nyní je situace vyrovnaná, hodnota se pohybuje okolo 347 amerických dolarů a analytici předpovídají vyrovnaný i další průběh. Důvodem dobré finanční stability internetové společnosti je vyspělý obchodní model AdWords a AdSense a dobré prognózy pro budoucí vývoj.

Zdroj: Google blog

Diskuze (1) Další článek: HP a Oracle chtějí společně koupit Sun, čeká se co IBM

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,