Gmail: vyzkoušejte další novinky v experimentální verzi Gmail Labs

Google na začátku června umožnil v běžné Gmail schránce zapnout experimentální funkce (Gmail Labs). Pokud jste tak učinili, mohli jste získat až třináct nových prvků, které nabízejí rychlé odkazy (záložky), označení zprávy vykřičníkem nebo barevnou hvězdičkou, či vlastní formát času ve výpisu. O všech třinácti funkcích jsme na Živě.cz již psali.

Nyní Google zpřístupnil další tři funkce. Nově tak můžete libovolně uspořádat pořadí rámečků s chatem, štítky, rychlými odkazy a případně pozváním kamarádů do Gmailu. Přemístit je můžete pomocí tažení myši. Napřed je ale třeba funkci aktivovat v nastavení Gmailu. Další novinka nabízí možnost přiřazení vlastní barvy jednotlivým štítkům. Nemusíte se proto omezovat na paletu barev, kterou Gmail nabízí ve standardní verzi.

gmail-labs.png
 Tři novinky  v experimentální verzi Gmail Labs

Poslední novinka přináší zjednodušenou orientaci mezi štítky. Pokud jich máte mnoho, asi orientace mezi nimi nebude nejsnadnější. Proto Google přichystal hledání v názvech štítků. Stačí při zapnutých klávesových zkratkách stisknout klávesu „g“ a následně „l“. Zobrazí se okno, kam začnete psát název štítku. Výpis nabídky shodných štítků je podobný jako u nedávno spuštěného našeptávače Google.

Zdroj: Google

Diskuze (6) Další článek: Firefox 3.1 následuje Google Chrome, bude obsahovat privátní režim

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,