Gmail: Odesílejte přílohy o velikosti 25 MB

Google již nedal delší dobu o své freemailové schránce Gmail vědět. Dříve uvolňoval každý týden nějakou novinku, nyní již ale několikátý týden nic nového nepředstavil. Naposledy před více jak měsícem informoval o možnosti překládání cizojazyčných e-mailů do vybraného jazyku; od té doby ticho po pěšině.

Až nyní přichází s vylepšením příloh, o kterých informoval web Google Operating System. Pokud často posíláte přílohy, budete mít radost. V nastavení Gmailu, na kartě Obecné, si můžete zvolit mezi základní a pokročilou funkcí příloh:

  • Pokročilé funkce pro přílohy - Při připojování souborů ke zprávám se zobrazí postup a lze současně připojit více souborů. Vyžaduje Flash.
  • Základní funkce pro přílohy - Bude třeba připojovat jednotlivé soubory postupně a průběh připojování příloh se nebude zobrazovat.

Google současně zvýšil maximální velikost přijímaných a odesílaných příloh. Limit byl navýšen z dřívějších 20 MB  na 25 MB.

Pokud vám nefunguje odesílání příloh při zapnutém pokročilém nastavení, ujistěte se, že máte nainstalovanou poslední verzi Adobe Flash 10.

Diskuze (45) Další článek: Týden Živě: Rapidshare na rozcestí

Témata článku: , , , , ,