Gmail: freemailová schránka na věky, aneb 7 GB musí stačit každému

Freemailová schránka Google Mail, vlajková loď Googlu, před pár hodinami překonala hranici 7 000 MB dostupného prostoru. Zdarma můžete dostat e-mailovu schránku s velikostí, kterou jen tak snadno nezaplníte. Pojistkou je i automatický nárůst kapacity, kdy každým dnem získáte přibližně 3 MB navíc.

Google Mail ale není úplně neomezenou schránkou, jak by se mohlo na první pohled zdát. Již před časem jsme na Živě.cz informovali o limitech, které „omezují“ kapacitně téměř neomezenou schránku. Jedno z omezení se týká přílohy, která může být o velikosti maximálně 20 MB. Další limity spočívají v maximálním počtu odeslaných e-mailů nebo nutnost striktního dodržování povolených přípon u přikládaných souborů.

Neustále narůstající velikost kapacity schránky budí dojem, že schránka žije a neumírá. Je to pravda, důkazem mohou být i vývojáři, kteří přinášejí příjemné novinky pro uživatele Gmailu. Z posledních novinek zajisté mnoho z vás ocení možnost vypnout antispamovou ochranu, která občas označí korektní e-mail za spam.

Vylepšené uživatelské přívětivosti neunikl adresář kontaktů, který je dostupný ve druhé verzi Gmail 2.0. Tu naštěstí již třetím týdnem mohou používat i uživatelé webového prohlížeče Opera 9.5. Google jde také ruku v ruce s bezpečností, přinesl proto volbu vynuceného HTTPS šifrování a kontrolu aktivního přihlášení s možností vzdáleného odhlášení.

Diskuze (27) Další článek: Pět nejlepších televizních programů na webu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,