Google | Gmail

Gmail bude mít po dlouhých letech úplně nové logo. Google prozradil hrubý nástřel

Google v průběhu letošního roku překreslil loga a ikony hromady svých klíčových služeb počínaje mapami a konče osobními alby Photos. Co nevidět přijde na řadu i Gmail. Tedy alespoň podle webu 9to5Google, který získal hrubý nákres toho, na čem designéři z Mountain View aktuálně pracují.

Logo Gmailu začínalo jako pestrobarevný nápis Gmail s poštovní obálkou namísto písmene M. Google později ponechal v logu jen tuto červenobílou obálku a je velmi pravděpodobné, že ji nyní ještě více zjednoduší, aby ladila s ostatními produktovými ikonami.

Podle nákresu to vypadá, že z obálky zůstane pouze její ohraničení – tedy opět zaoblené písmeno M.

4916fec6-bfc3-490b-a191-a1a85c887e69
Pracovní verze nového loga Gmailu (Zdroj: Google, via 9to5Google)

Nutno ale podotknout, že se sice jedná o potvrzenou verzi, nicméně stále jen o verzi pracovní. V každém případě, pokud se po dlouhých letech změní logo Gmailu, zbývá už jen poslední stařík, který zatím prošel jen kosmetickým dolaďováním – logo prohlížeče Chrome, které je nakonec nejvíce abstraktní.

Zatímco ostatní loga a ikony naznačují název nebo funkci produktu, kulaté logo Chromu je vlastně takové nijaké – mix odstínů všech barev Googlu, který napovídá, že se jedná o hlavní bránu k produktům firmy. Každý ho zná, je naprosto ikonické, a tak by jeho hlubší proměna vyžadovala ohromnou odvahu, která možná ani není na pořadu dne. Uvidíme.

Diskuze (15) Další článek: Mléčná dráha již zahájila požírání Magellanových oblaků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,