Gliffy.com: Online diagramy a návrhy

Potřebujete vytvořit diagram, schéma nebo plánek, ale nechce se vám instalovat do počítače nějaký software, který byste použili třeba jen jednou? Pak zkuste malého online pomocníka.

Na webových stránkách Gliffy.com najdete velice praktický nástroj pro navržení vlastních plánků, schémat a dalších nejrůznějších návrhů. Instalace čehokoli není nutná a online aplikace v lehce osekané verzi pro maximálně pět projektů funguje zdarma. Ti náročnější si mohou pak připlatit za roční používání či funkční pluginy do nejrůznějších programů.

Nabídka programu

Spustíte-li online aplikaci, nabídne hned vám na úvod výběr mezi několika různými kategoriemi návrhů, přičemž každý obsahuje několik grafických šablon. Naleznete zde schémata pro webové stránky a uživatelské prostředí softwaru, Vennovy diagramy, vývojové diagramy, organizační grafy i SWOT analýzu.

sshot-1.png
Výběr z nabídky návrhů.

Zajímavá je možnost návrhu vlastního domu či bytu. Můžete si zde volit několik různých plánů, měřit stěny, umisťovat nábytek, rotovat s ním atd. Pracovní prostředí je pak poměrně svižné. Sice nelze očekávat tak rychlé reakce, jako u desktopového softwaru, ale nikoho výrazně brzdit nebude. Vytvořený nákres pak lze buďto přímo vytisknout, nebo exportovat do některého z běžných grafických formátů.

sshot-2.png
Zařiďte si místnost podle svých představ.
Diskuze (7) Další článek: V americkém městečku vyroste datacentrum Microsoftu za miliardu dolarů

Témata článku: , , , , , , , ,