FOX Factor-X2 a Cooler Master Stacker 830: Alienware po česku

Zbrusu nová sestava od Foxu způsobila v redakci Computer Pressu opravdové pozdvižení. Už osazení supervýkonným procesorem Core 2 Duo X6800, toho času ještě nevydanou základní deskou s nForce 680i SLI a hlavně grafickou kartou GeForce 8800 GTX slibuje mnohé. Ke všemu připočtěte skvělou hliníkovou skříň Cooler Master Stacker 830, kterou si také podrobně představíme.

Skládačka pro mírně pokročilé

První ze dvou zaměnitelných modulů tvoří modul pro záslepku konektorů základní desky a ventilátor. Ventilátor chrání mřížka z perforovaného plechu. Jak asi víte, mnohem výhodnější je kvůli aerodynamickému hluku použít za ventilátorem drátové mřížky kulaté. V případě skříně v ceně převyšující šest tisíc korun už by výrobce na podobných věcech šetřit nemusel. Na druhém modulu jsou záslepky pro rozšiřující karty. Ty se upevňují pomocí křížových šroubů s velkou vroubkovanou hlavou (lze je tedy šroubovat jen pomocí prstů). Je to rozhodně lepší, než nemotorné plastové packy, které najdete třeba v ThermalTake Swing.

 

Na obrázku jsou pro ilustraci oba moduly barevně odlišené.

Dvojice plastových pacek nad a pod oběma moduly slouží k uzamčení celého panelu pro základni desku.

 

Schováte i chobotnici

Nad celým panelem je vymezený velký prostor pro zdroj a jeho kabeláž. O tom, že se dovnitř vejde opravdu úctyhodné množství drátů, se můžete přesvědčit, pokud si prohlédnete fotografie 900W zdroje Tagan Turbojet TG900-U95 z našeho staršího článku.

Panel, ke kterému se zdroj šroubuje je odnímatelný. Díky perforaci ve stěně u zadního madla můžete zdroj se 120mm ventilátorem namontovat nasáváním nahoru nebo dolů, podle toho, jak to bude lépe vyhovovat.

V horní stěně skříně za zdrojem je již zmiňovaný prostor pro 120mm ventilátor k odsávání horkého vzduchu ven.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,