Fotosmršť: Windows 8 Release Preview

Microsoft zveřejnil několik prvních jazykových verzí Windows 8 Release Preview v čele s angličtinou. Nainstalovali jsme ji a udělali pro ty zvědavé hromadu snímků. Podívejte se.

Windows 8 Release Preview je na světě. Můžete ho stahovat v 32bitové i 64bitové verzi a zatím v angličtině a několika dalších lokalizacích. Kompletní čeština zatím chybí.

Release Preview přináší opravu chyb a hromadu nových funkcí, o kterých jsme psali v minulých týdnech a které ještě zrekapitulujeme. Nyní však přišel čas na rychlou fotosmršť – několik desítek snímků obrazovky instalace, prostředí Metro i klasického desktopu.

Virtualizujte Windows 8

Pokud si chcete Windows 8 pouze rychle vyzkoušet, můžete ho nainstalovat do virtuálního prostředí třeba s pomocí bezplatného VirtualBoxu, který má pro Windows 8 i vlastní profil v průvodci. Vše funguje na běžném hardwaru bez problémů – případně stačí upravit konfiguraci (systémové prostředky, akceleraci aj.).

virtualbox.png virtualbox.png w8 instalace 1.jpg
Windows 8 Release Preview si můžete vyzkoušet třeba v nejnovějším VirtualBoxu, tedy ve virtuálním počítači přímo ve Windows a na dalších systémech

Ale už dost řečí, tady jsou slíbené snímky s krátkým komentářem. Windows 8 RP teprve zkoumáme a zatím toho nevíme více než kdokoliv jiný, kdo systém nainstaloval, jakmile byl k dispozici.

Instalace

Windows 8 jsem do VirtualBoxu instaloval v základní 32bitové verzi, ISO obraz je totiž o 1 GB menší.

w8 instalace 2.jpg w8 instalace 3.jpg
Po zkopírování souborů můžete nastavit barevné téma a provést základní nastavení
w8 instalace 4.jpg w8 instalace 5.jpg
Nyní vytvoříte účet s unikátním e-mailem a synchronizací, nebo použijete pouze místní offline účet (možnosti dole)
w8 instalace 8.jpg w8 instalace 9.jpg
Ještě zadám záchranné údaje, kdybych ztratil heslo a je hotovo...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,