Facebook | Virtuální realita | Rozšířená realita | Reportáže

Fotoreportáž z konference F8: Facebook pořád věří VR. Virtuální bude úplně všechno

  • V San José se konala vývojářská konference Facebooku
  • Na místo dorazila i hromada českých vývojářů
  • Takhle dva dny zachytil jeden z nich

Kalifornské San José v týdnu přivítalo další ročník vývojářské konference Facebooku F8. Největší sociální síť na světě, která je dnes pro mnohé i synonymem celého internetu, zde představuje nejen novinky pro vývojáře, ale i svoji strategii pro následující období a konečně i produktové novinky pro všechny uživatele.

Na F8 každoročně zamíří i nejeden vývojář z Česka a nám tamní dva dny a klíčové přednášky formou galerie okomentoval jeden z nich – Daniel Majár z TRIAD Advertising.

První den konference F8

První den konference se Facebook pochlubil svoji vizí. V centru má být i nadále virtuální a rozšířená realita. Pomoci mu k tomu má třeba nové AR Studio nebo třeba Facebook Spaces, které vás pomocí virtuální reality propojí s rodinou a přáteli.

Podívejte se na jednotlivé novinky prvního dne formou komentované galerie.

01.jpg02.jpg03.jpg
04.jpg05.jpg06.jpg
07.jpg08.jpg09.jpg
10.jpg11.jpg

Druhý den konference F8

Druhý den se Mark Zuckerberg a jeho tým pochlubil třeba novými sférickými kamerami Surround 360 x24 a x6. Číslovky označují počet snímačů a Facebook tak chce nabídnout lepší servis pro ty, kteří chtějí vyrábět VR videa právě pro sdílení na největší sociální síti.

Facebook se nakonec pochlubil i svojí zvláštní robo-helikoptérou Tether-Tenna, která je se zemí spojená kabelem a mohla by fungovat jako mobilní BTSka třeba v oblastech živelných pohrom a všude tam, kde nastanou náhlé problémy s konektivitou.

12.jpg13.jpg14.jpg
15.jpg16.jpgtym.jpg
Diskuze (3) Další článek: Microsoft: velký update pro Windows vydáme každý březen a září

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,