Flutter: Spusťte a zastavte poslech hudby gestem ruky

Posloucháte hudbu a najednou vám někdo telefonuje, někdo zvoní u dveří, nebo někdo dojde do místnosti. Přehrávání muziky lze během okamžiku vypnout jen pouhým pohybem ruky.

Flutter není kdovíjak užitečný či funkčně bohatý program. Má na starosti pouze jedinou věc – spouštět a pauzovat přehrávanou hudbu tak, že webové kameře ukážete svou ruku na znamení stůj. Nemusíte tak hledat okno přehrávače a klikat na příslušné tlačítko. Stačí jen zvednout ruku a hudba přestane hrát.

Snadná instalace i ovládání

Minimalistická aplikace se po svém nainstalování umístí v nástrojové liště u hodin, přičemž nenápadnou ikonkou dokládá svou přítomnost a připravenost. Ovládání programu není nijak složité ani propracované. V jeho nastavení lze pouze vypnout a zapnout sledování kamery, ukončit program a také spustit krátký tutoriál provádějící hlavní schopností programu.

sshot-1.png
První okno tutorialu ukazuje, jak program funguje.

Ten vám ukáže, jakým způsobem máte ruku kameře nastavit, jak daleko má od ní být a co to s programem a přehráváním hudby udělá. Velice krátce tak zjistíte, že nastavíte-li dlaň ve vzdálenosti alespoň 20 cm, do vteřiny dojde k pauznutí přehrávání, na což budete ještě upozorněni vyskočivším grafickým symbolem.

sshot-2.png
Přerušení přehrávání Windows Media Playeru.

Podpora

Jakmile spustíte některý z podporovaných přehrávačů, vyskočí na vás bublina z informací o tom, že program je aktivní a lze již ovládat hudbu gestem. Mezi podporované programy patří Windows Media Player, iTunes, Spotify a také populární Winamp. Podporu dalších přehrávačů autoři ještě slibují.

sshot-3.png
Aplikace umístěná v liště.

Kromě Windows ještě můžete Flutter rozchodit na Mac OS X a po čase používání zjistíte, že je to vlastně docela užitečná blbůstka, která skutečně přeruší a znovu spustí hudbu v případě vašeho vyrušení. Funkčně je sice program značně omezený, ale jako hračka pobaví a ve finále si na něj třeba i zvyknete.

Diskuze (15) Další článek: Život po smrti: Zdědit můžete i internetovou doménu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,