Fix it: Microsoft automaticky řeší problémy

Jak postupujete, když má váš počítač problém, s nímž si nevíte rady? Pravděpodobně otevřete Google a pokoušíte se hledat, kde je chyba. Většinou se totiž najde stránka nebo diskusní fórum, kde už byl tento problém vyřešen. Pokud používáte operační systém Windows, pak máte nyní jednoduší možnost.

V minulých týdnech přidal Microsoft do své internetové nápovědy tlačítko Fix it. Kliknutím na něj spustíte skript, který daný problém vyřeší za vás. Ani méně zkušení uživatelé už tak nemusejí louskat řádky nápovědy k řešení jednotlivých problémů se systémem. Pokud podobnému automatickému nástroji Microsoftu nedůvěřujete, podrobný popis manuálního řešení bude i nadále k dispozici.

Možnost využít tlačítka Fix it zatím není zdaleka u všech článků, které internetová znalostní databáze Microsoftu nabízí. Zatím jej společnost nabízí jen pro řešení nejobvyklejších problémů, mezi něž patří např. obnovení ikony prohlížeče Internet Explorer na ploše nebo zpřístupnění DVD knihovny v systému Windows Vista Media Center.

Ze současných asi sta dokumentů by se ale měl systém automatického řešení konfliktů postupně přesouvat i na další. V současnosti prý totiž zaměstnanci Microsoftu vytipovávají další problémy, které by bylo možné řešit touto jednoduchou cestou.

V brzké době by se tlačítko Fix it mělo objevovat nejen na webu, ale také v zabudovaném nástroji pro hlášení chyb systému Windows. Pokud vám v současnosti havarují Windows nebo se setkáte s nějakým problémem, informace jsou většinou odeslány společnosti Microsoft a je vám nabídnut odkaz na řešení problému. V budoucnu by mohl být postup ještě jednoduší – stačilo by stisknout tlačítko a systém by se o řešení postaral sám.

Podle Lori Brownell, generální manažerky kvality produktů a online podpory společnosti Microsoft, by měly aplikace Microsoftu v budoucnu samy vyhledávat potenciální problémy a buď je přímo za uživatele řešit nebo, pokud nebude přímé řešení možné, uživatele na problém alespoň upozornit a doporučit vhodný další postup.

Zdroj: CNET News

Diskuze (34) Další článek: Microsoft ustoupil: Napravuje nedostatky UAC Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , ,