Prohlížeče | Firefox | Mozilla

Firefox pracuje na novém logu. Budoucí podobu lišky můžete ovlivnit i vy

Jsou to dva roky, co Mozilla provedla úpravu loga svého prohlížeče a už zase plánuje změny. Tentokrát však nepůjde jen o logo, ale celou sérii ikonek - Firefox se připravuje na poměrně výrazný redesing a dokonce hrozí, že klasický motiv lišky v klubíčku půjde do ústraní. Společnost má aktuálně dva návrhy a žádá lidi, aby se k nim vyjádřili.

Mozilla to uvádí v blogovém příspěvku, kde oba dva návrhy ukazuje. Lidé mají do komentářů na jejich webu psát, který návrh se jim libí více a od toho se budou odvíjet další kroky grafiků a společnosti.

První návrh zaujme tím, že navrhuje úplně nový přístup k motivu lišky - „master“ logem by tak už nebylo klubíčko, ale geometrická hlava lišky. Mozilla se totiž touží posunout někam dál. „Ikona lišky s hořícím ocasem nenabízí tolik prostoru k reprezentování celé produktové rodiny,“ vysvětlují její designéři na blogu.

Pokud by se ale lidem první návrh nelíbil, existuje druhý, který zůstává u klasiky, byť celé logo oproti současnému ještě více zjednodušuje. V obou případech Mozilla prezentuje i jak by se proměnily další ikony.

Je ale třeba dodat, že ani jeden návrh není finální. Jde jen o to zjistit, jestli by se lidé smířili s geometrickou hlavou lišky nebo nutně potřebují zůstat u klubíčka. Jakmile společnost nasbírá dostatek komentářů, zvolený návrh projde ještě dalším vývojem. Svůj názor můžete přidat zde.

Diskuze (39) Další článek: ELONOVINKY: Kde vyrostou další velké továrny Tesly? Česko to asi nebude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,