Firefox OS Simulator na Windows [video]

Vyzkoušejte si aktuální verzi nového mobilního systému Firefox OS ve svém počítači bez složité konfigurace a se vším všudy včetně Marketplace s hromadou programů.

Loni v létě na veřejnost poprvé prosákly informace o novém mobilním operačním systému Mozilly, který se bude jmenovat Boot to Gecko a všechny aplikace včetně grafického prostředí poběží v HTML a Javascriptu.

Letos dostala platforma konečně své jméno – Firefox OS, Mozilla se dohodla s prvními partnery z řad výrobců a operátorů a pilotní exempláře nových mobilních telefonů by se na vybraných trzích mohly objevit už příští rok. Ať už bude Firefox OS dobrý, nebo naopak špatný systém, nelze mu upřít jednu věc – komunita okolo Mozilly jej dokázala sestavit velmi rychle.

Firefox OS Simulator na videu

Už nějaký pátek můžete testovat Firefox OS i na svém počítači, po ruce je totiž stále lepší simulátor pro Windows, Linux, OS X a Android. Oproti ostatním emulátorům do něj můžete instalovat aplikace z Marketplace, takže už nyní si můžete vyzkoušet, jak na Firefox OS poběží skutečné programy – nejen ta klasická skvadra několika předinstalovaných exemplářů.

Firefox OS.png Firefox OS.png Firefox OS.png Firefox OS.png Firefox OS Nokia Maps.png Firefox OS Nokia Maps klávesnice.png Chrome OS Nokia Maps.png Firefox OS Webstore.png Firefox OS Webstore.png
Pohotovostní obrazovka, prostředí, notifikační roleta, Here Maps, Webstore

Emulátor je sice stále lepší, přesto v něm nadále zůstávají chyby a často padá. Stáhnout si jej můžete z této adresy, a pak už stačí jen rozbalit archiv a spustit adekvátní EXE. Druhou možností – pro ty, kteří používají Firefox, je doplněk pro prohlížeč jménem Firefox OS Simulator, kdy se vše nainstaluje z jediného XPI balíčku a simulátor pak spouštíte přímo z prohlížeče v samostatném okně.

Firefox OS Simulator.png Firefox OS Fotogalerie.png Firefox OS Fotogalerie.png Firefox OS telefon.png Firefox OS prohlížeč.png Firefox OS fotoaparát.png Firefox OS seznam spuštěných programů.png
Firefox OS Simulator, fotogalerie, telefon, prohlížeč, fotoaparát, přepínání aplikací

Firefox OS se velkou měrou inspiruje v Androidu. Jeho aplikace mají podobná designová pravidla, i zde najdete roletovou nabídku s notifikacemi a některé další prvky, které vám připadnou povědomé.

Firefox OS konfigurace.png Firefox OS nastavení.png Firefox OS nastavení.png Firefox OS nastavení.png Firefox OS nastavení.png Firefox OS SMS.png Firefox OS SMS.png Firefox OS kontakt.png
Nastavení Firefox OS, správce SMS a editace kontaktu

Líbí se vám Firefox OS, nebo je to podle vás slepá ulička a snaha prosadit se na trhu, který už ovládají ostatní hráči? Podělte se se svým názorem v diskuzi pod článkem.

Diskuze (29) Další článek: Německý Freiburg před lety přešel na OpenOffice. Teď se potupně vrací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,