Finální Thunderbird 3.1: vylepšený IMAP, nové nástroje a lepší vzhled

Půl roku od uvedení desktopového e-mailového klienta Thunderbird 3.0 vychází další významná verze, tentokrát s číselným označením 3.1. Vylepšuje stávající funkce a přidává nové, které vývojáři nestihli přidat do Thunderbirdu 3.0. Oproti původnímu plánu přichází s více jak dvouměsíčním zpožděním.

Pokud plánujete na novou verzi přejít ze staršího Thunderbirdu 2.0, potěší vás přepracovaná aktualizace. Na novou verzi můžete také snadněji přejít i z e-mailových klientů Outlook, Outlook Express či Windows Mail.

Vývojáři vylepšili podporu IMAP, opravili chyby se složkami a vylepšili práci s přílohou e-mailů – všechny soubory z přílohy lze uložit jedním klepnutím. Novinkou je také nový nástroj pro filtrování e-mailů.

tb-Personas.png
 Personas v Thunderbirdu 3.1 (weblog.latte.ca)

Vylepšení se dočkal i vzhled, který nově využívá motivy Personas. Zlepšila se stabilita, výkon a snížila se paměťová náročnost. Vylepšena také byla práce s hesly.

Finální verzi Thunderbirdu 3.1 můžete stahovat v české verzi pro operační systémy Linux a Mac OS X z oficiálních stránek. Verzi pro operační systémy Microsoft Windows přímo z naší GigaManie.

stáhnout program Thunderbird 5.0 Licence: open source, 13 MB
Autor: Mozilla Corporation
Web programu: www.mozilla.org


Diskuze (21) Další článek: Medveděv chce ruské Silicon Valley, setkal se s Jobsem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,