Microsoft | Windows | Hry

Finální důvod, proč přejít na Windows 10? Ve starších Windows končí internetové deskové a karetní hry

Kromě blížícího se konce podpory Windows 7 čeká uživatele starších verzí operačních systémů Microsoftu další smutná zpráva. Microsoft se rozhodl vypnout své internetové deskové a karetní hry. Plánované ukončení se dotkne uživatelů Windows 7, Windows XP a Windows Me.

Konec se týká her Backgammon, Dáma, Srdce, Reversi, Spades a MSN Go. Konkrétní termíny ukončení se liší podle používané verze operačního systému. Server Engadget, který o chystaném konci informoval, vyjadřuje názor, že jde o další pokus, jak přimět uživatele k přechodu na nejnovější Windows 10.

Konečná stanice. Prosíme, vystupte!

Jako první ztratí přístup k oblíbeným hrám majitelé počítačů s nainstalovanými operačními systémy Windows XP a Windows Me. Všechny hry, s výjimkou MSN Go, jim přestanou fungovat už za dva týdny – konkrétně 31. července 2019.

O něco déle si budou moci hrát uživatelé Windows 7 - Backgammon, Dáma, Srdce, Reversi, Spades a MSN Go jim budou fungovat až do 22. ledna 2020, tedy ještě týden poté, co skončí oficiální podpora této verze operačního systému.

Microsoft na komunitním fóru konstatuje, že krok k ukončení her činí s těžkým srdcem a z jeho strany šlo o složité rozhodnutí. Na druhou stranu je však tento vývoj pochopitelný – například Windows XP skončila podpora v dubnu 2014, tedy před více než pěti lety.

Budou nové herní zážitky, ale na Windows 10

„Nastal čas, abychom společně s našimi partnery v oblasti hardwaru a softwaru investovali své prostředky do novějších technologií, abychom mohli i nadále přinášet skvělé nové zkušenosti. Hráči mohou hrát hry až do výše uvedených dat, kdy budou herní služby ukončeny a hry uvedené v seznamu již nebude možné hrát.“ uvádí Microsoft v oficiálním prohlášení.

Důvodem ukončení je pochopitelně bezpečnost. Online hry by se na starších systémech teoreticky daly zneužít k průnikům. 

„I když jsme smutní z ukončení této kapitoly, jsme i nadále odhodláni poskytovat poutavé a příjemné herní zážitky. Doufáme, že se s námi vydáte na tuto cestu a připojíte se ke komunitě jakékoli jiné příležitostné hry společnosti Microsoft.“

Diskuze (17) Další článek: Waze umí spočítat, kolik zaplatíte na mýtném. Na cestu do Chorvatska to ale zatím nevyužijete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,