Film, ve kterém se můžete rozhlížet: Začal se prodávat první celovečerní film ve virtuální realitě

Vydavatelství Vive Studios, za kterým stojí tchajwanské HTC, uvolnilo do obchodů Viveport a Google Play první celovečerní film ve virtuální realitě. Snímek „7 Miracles“ je nové zpracování příběhu o zázracích Ježíše Krista, které vzniklo ve spolupráci se společnostmi Panogramma a Film Production Consultants.

Snímek 7 Miracles je adaptací starého biblického příběhu pro virtuální realitu, která je založena na Evangeliu podle Jana. Diváci se mohou těšit na 360° záběry v 8K rozlišení, které vznikaly za využití fotogrammetrie a volumetrického snímání. Natáčení probíhalo v Římě a Mateře, které tvoří kulisy 70minutového snímku. Více informací o filmu naleznete na stránkách 7miraclesvr.com.

Film bude dostupný po celém světě v anglickém jazyce. V obchodě Viveport jej bude možné získat za 425 Kč, cena mobilní verze v obchodě Google Play byla stanovena na 279 Kč. Kompatibilita s platformou VIVE Wave a systémem iOS bude doplněna později, stejně jako trojrozměrné room-scale scény umožňující pohyb diváka ve filmu.

Diskuze (9) Další článek: Příběhy na Facebooku překvapivě někdo používá. Mají půl miliardy aktivních uživatelů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,