Historie | Hacking | Hodinky

Fanoušek hacknul hodinky Seiko z roku 1984 a naprogramoval pro ně Tetris (video)

Nedávno jsme tu měli zajímavý vtípek od výrobce ruských automobilů GAZ, který integroval hru Tetris přímo do palubního počítače. Tentokrát se Tetris stal hrou, kterou se fanoušek s přezdívkou Alexander pokusil dostat na „chytré“ hodinky z roku 1984.

Primárním cílem všeho bylo zpětné inženýrství hodinek Seiko UC-2000, které se dostaly na trh v roce 1984 a byly k dispozici i s příslušenstvím třeba v podobě velké klávesnice. Vzhledem k tomu, že mají jen 4bitový procesor, 2 kB operační paměti a 6 kB ROM (1,5 kB LCD ROM), bylo nutné zapojit trochu hackování i pomocí externího hardwaru.

Dle tvrzení se jedná i první aplikaci třetí strany, která byla po 33 letech na tyto hodinky zveřejněná. Alexander vytvořil i různé zobrazení hodin (Watch Faces), ale nejzajímavější je rozhodně Tetris, který lze bez problémů hrát pomocí čtyř dostupných tlačítek.

I přes původní obavy kvůli omezeným instrukcím použitého procesoru a malé paměti, se nakonec podařilo Tetris pro tyto hodinky naprogramovat do velikostí 700 bajtů.

Kompletní informace o projektu naleznete na blogu a zdrojové kódy pak na Githubu.

Diskuze (5) Další článek: Twitter bude u ověřených uživatelů posuzovat jejich chování v reálném životě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,