Fanoušci Minecraftu postavili fiktivní město, ve kterém budete chtít žít

Minecraft nabízí nekonečné možnosti. A týká se to i fiktivních měst, která často předčí ta reálná.

O realistických městských projektech v Minecraftu jsme vás informovali už několikrát, stačí si vzpomenout na kostičkovaný New York nebo Vídeň. Představivost lidí ale nezná hranic, a kromě věrohodného přenesení reálných měst do hry se fanoušci pouští i do více ambiciózních projektů. Co takhle maximálně věrohodné město, co neexistuje?

Vítejte v Huntington City, pravděpodobně nejrealističtěji zpracovaném městě v Minecraftu, které v reálu neexistuje (město Huntington sice ve Spojených státech existuje, ale neslouží předlohou pro tento projekt). A už z letmého pohledu na obrázky je vidět, s jakou precizností se tvůrci do tohoto díla vrhli. 

Projekt startoval už v roce 2014 a na svém privátním komunitním serveru i nadále vesele pokračuje ve vývoji. Prozatím bylo postaveno více jak 1000 rozličných staveb a budov na rozloze 9 x 9 tisíc městských kostek. Samozřejmostí je veškerá městská infrastruktura, mosty, tunely, letiště, kostely a mnoho dalšího. Tvůrcům se navíc podařilo neuvěřitelně přesně zachytit útulnou atmosféru některých amerických městeček, takže má člověk opravdu pocit, že se dívá na reálné město. A co vy? Chtěli byste se do Huntingtonu vydat?

 

 

Diskuze (8) Další článek: Platinum Games lákají na nový projekt s tajnými partnery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,