Facebook | Sociální sítě | Twitter

Facebook zrušil možnost publikování na osobní profily skrze API. Nefungují desítky služeb

Před několika dny Twitter oznámil, že již nadále není možné nechat si automaticky sdílet své tweety na osobní Facebookový profil. Nejedná se ale o jejich rozhodnutí – změna přichází ze strany Facebooku a ovlivnila například i oblíbené IFTTT.

Facebook v souvislosti se skandály poslední doby týkající se soukromí jeho uživatelů dělá poměrně velké změny týkající se přístupu aplikací k datům uživatelů. Nejnovější změna má ale jeden nemilý následek – z jiných aplikací a služeb nijak nelze publikovat na osobní profily.

Změna API se dotkla nejen Twitteru, který umožňoval publikovat nejnovější tweety i na druhou sociální síť, ale třeba i oblíbené IFTTT – tedy službu zaměřující se na automatizaci procesů. Zde došlo ke zrušení všech appletů, které cokoliv publikovaly na zeď, ať už se jedná o odkaz, text či fotografii.

Jedinou možností, jak dostat obsah na svůj Facebook mimo hlavní aplikaci či web, tak zůstává Instagram, zde k vypnutí funkce nedošlo – Facebooku se zřejmě příliš nechce zasahovat do své druhé sítě.

Klasické příspěvky už jsou stejně pasé, budoucnost mají Příběhy:

Diskuze (6) Další článek: Windows 10 po třech letech: konečně už může Microsoft říct, že je má každý druhý

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,