Facebook si stěžuje: doménu se slovíčkem „book“ můžeme mít jenom my

O webu Teachbook byste se pravděpodobně nikdy nedozvěděli, jedná se totiž o drobný startup z Chicaga, který chce nabídnout komunitní službu pro učitele. Mohou zde sdílet své přednášky a učební plány a navzájem si vyměňovat zkušenostmi se školními rošťáky.

Web docela jistě neznali ani v Americe, dokud se ovšem neozval Facebook. Ten se podle webu TG Daily cítí natolik silný, že autory webu zažaloval. Co se mu nelíbilo? Je to jen těžko uvěřitelné, ale Facebook si je už natolik jistý svou hegemonií, že se na soud obrátil kvůli slovu „book“ v názvu služby. Web přitom svou podstatou (natož designem) nemá s Facebookem nic společného.

facebook.png
Skutečně má Facebook zapotřebí se soudit s drobnými weby?

Facebook se brání, že si kdekdo vypůjčuje slovíčko „book“ jen proto, aby podvědomě parazitoval právě na něm. Jistě, něco na tom bude, domény s tímto textem v názvu skutečně evokují Facebook, s podobnými kauzami má ovšem americké soudnictví už své zkušenosti a zatím vždy jasně zvítězil David – nikoliv Goliáš.

Z obrovského mediálního zájmu nakonec těží samotný Teachbook, jehož statistika aktuálně eviduje sice pouze 30 registrovaných online návštěvníků, ale také 2 400 anonymních surfařů. Za takové číslo by se nemusel stydět ani mnohem větší web.

Diskuze (53) Další článek: Gmail během prvních 24 hodin zprostředkoval milion telefonních hovorů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,