Elon Musk | Počítače | Hry

Elon Musk paří Overwatch, ale má rád i staré sci-fi pecky s příběhem

Elon Musk šéfuje společnostem Tesla Motors i SpaceX, se kterými mění naše představy toho, co je možné stihnout a změnit za relativně krátkou dobu i v rámci „startupů“ stojících proti velmi náročným překážkám. Půl dne každý týden také věnuje i OpenAI a nesmíme zapomenout ani na SolarCity, které teď patří pod Tesla Motors. I přes to si ale Elon Musk najde čas na relaxaci a rodinu.

Jak v rozhovoru pro Y Combinator prozradil, aktuálně hraje a doporučuje populární hru Overwatch (obecně většinu her od Blizzardu) a po dlouhém přemlouvání nakonec i prozradil, za jakou postavu hraje – Soldier 76, který je považován za lehčí volbu, protože je postavená okolo klasického konceptu střílení nepřátel po mapě a také vytváření uzdravovacích zón pro členy týmu.

Hraní pochopitelně provozuje se svými pěti syny, čemuž se dnes nelze vůbec divit. I když je prý baví například i Hearthstone, on sám má rád klasické staré sci-fi hry s příběhem jako byl první Deus Ex, přičemž nejnovější díl Deus Ex: Mankind Divided považuje z pohledu příběhu za mnohem slabší. Již dříve zmínil také tituly jako Mass Effect, Bioshock, Fallout, Saints Row nebo třeba Warcraft a Civilizaci. Vtipné je i to, že vyzdvihl i hru Kerbal space program.

Ani v herním byznysu není Elon Musk úplný nováček, už ve 12 letech totiž naprogramoval například hru Blastar, kterou si můžete v rámci konverze na HTML5 verzi zkusit sami zahrát.

Zdroj obrázku: OnInnovation (CC BY-ND 2.0)

Váš názor Další článek: Apple se nevěnuje Mac App Storu a proto vznikla alternativa. Setapp nabízí 60 aplikací za měsíční předplatné

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,