Elementary OS Freya: Konečně hezký desktopový Linux

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 198

Názory k článku

20. 08. 2021 09:48

Zkusím další verzi, dříve mi to nějak nesedělo, ale je třeba rozšířit si obzory.
2 dny jsem se trápil instalací, dal jsem samozřejmě českou i s klávesnicí, ale vždy na 70% se zastavila a v terminálu hlášení, že smaže 43 položek, a tím to zvadlo.
Práce s partitions je celkem zajímavá, ale pochopil jsem
Takže volba anglické instalace a po úspěšném spuštění lze zvolit jak jazyk tak klávesnice.
Takže hurá do zkoumání, snad se všem zadařilo rychleji než mně

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2015 21:15

V práci jako editor/front-end kodér/grafik používám Photoshop, denně... Tam pro mě linux není.Co dělám doma... 3/4 času koukám do prohlížeče, YouTube, odpovídám na maily, čtu si na sociálních sítích... běžné práce, na které by mi linux stačil a už jsem jej několikrát zkusil (Ubuntu a Linux Mint). Jenže jednu 1/4 času u počítače edituji fotky a domácí video, na to používám koupený sw (Adobe Premiere a Photoshop Elements, Zoner Photo Studio). Tento koupený software bych v linuxu i oželel a žačal používat adekvátní náhrady.Jenže... ty nejsou. Možná mi teď napíšete, že existují.. možná Gimp, ale to jeho UI není žádný med, navíc nepodporuje CMYK. Surová data z foťáku (RAWy) jsem sice v linuxu schopen nějak zpracovat (zkoušel jsem Raw Therapee), ale na Adobe PSE to prostě nemá, nejen funkčně, ale i technologiemi - například zkuste, jak hodně dat vytáhnete z přepalu v Raw Therapee... moc ne.Kvalitní video editor na linuxu taky není, a teď nemyslím něco jako Movie Maker na Windows, ale něco podobné Adobe Premiere Elements, případně iMovie na Macu. Něco v čem si zpracuji video, přidám hudbu, přechody, úvod, konec a nahraju na YouTube, uložím do nějakýho souboru na disk, nebo vytvořím DVD. Podle mě podobný sw (i placený) na linuxu není.Dokud bude tak nízká penetrace linuxu mezi lidmi, tak na něj vývojáři sw a hw budou kašlat. Pokud se rozšíří (jedině dobře), tak začne být komerční jako ostatní OS a za vše se začne platit. To je podle mě jediná cesta ke zkvalitnění a rozšíření linuxu. Jenže to je proti filozofii tohohle OS... A teď jeden postesk: rodičům jsem nainstaloval Linux Mint, zvykli si a já nemusím řešit viry, os se nezpomaluje, jednou za měsíc nainstaluji pár aktualizací. Vše OK až dodnes. Telefonát... potřebuju na té naší staré tiskárně (Epson Stylus DX3850) něco ofotit a vytisknout, můžeš nám ji tam nainstalovat? A ejhle... nejde a nepůjde, na internetu jsou zkazky, že s neofiko drivery tak nějak jde rozjet tisk... A tady prostě linux končí, bludný kruh se uzavírá - díky nízké penetraci nejsou ovladače na drtivou většinu hw, navíc instalace není rozhodně jednoduchá jako na Windows nebo Macu. K čemu je mým rodičům nějaký terminál, k čemu jim je, že "to bootuje" x-krát rychleji, než Windows, k čemu jim je, že to nefragmentuje... oni to chtějí zapnout a používat a spolehnout se, že když si koupí jakýkoliv HW/periférii, tak "to" bude fungovat.Prostě pro mě je linux prozatím jen pro nenáročné uživatele/geeky (bohužel), kteří buď nejsou vůbec nároční a spokojí se s málem, nebo pro hračičky, co se chtějí odlišovat. Pro ty je desktopový linux OK.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 04. 2015 16:05

Tohle není OS pro desktop, to je uplně jasně mobilní systém!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
24. 04. 2015 15:08

Bylo by to hezký kdyby to nebylo hnusný!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
24. 04. 2015 13:50

Vypadá to dobře, to je asi tak vše. Jenže dokud budou na Linux házet bobek vývojáři aplikací, které používám, je pro mě tento systém bezpředmětný. Včera jsem uvažoval o Ubuntu 15.04, díval jsem se v jaké verzi je momentálně Skype a pokud je to 4.3, přičemž nejnovější verze Ubuntu k výběru je 12.04 tak potěš pánbůh. To je jeden příklad za všechny, mnohé aplikace jdou jen přes Wine a nevidím důvod pořizovat si OS, ve kterém stejně většinou budu používat "emulátor" systému jiného.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 04. 2015 12:20

Tak jsem se rozhodl to vyzkoušet, protože Windows na pracovním notebooku mě svádí k nepravostem :)
Mám několik problémů a chtěl bych se zeptat jestli se s tím dá něco dělat.1) Nainstaloval jsem si balík wilndows fontů (skrz terminal) v Chrome se mi fonty změnily, ale nevím jaké fonty mám nastavit v elementary-tweak aby aby byl system default font, dokument default atd. jako ve Windows...2) Když otevřu Chrome, tak se jeho okno neskryje pod jeho ikonu v docku, ale v docku se vytvoří další rozmazaná ikona chrome - proč?3) Když otevřu některé dialogové okno, např. nastavení účtu v emailu, tak ho mám mimo obraz a nedá se zmenšit, tudíž nemohu potvrdit změny...Tohle jsou asi jediné 3 věci se kterými si nevím rady, jinak se mi tento systém velice líbí a já osobně bych ho doporučil spíš než čisté ubuntu, protože je opravdu jednoduchý, vypadá svěže a před instalované aplikace email, kalendář, hudba, fotky jsou opravdu maximálně jednoduché. Např. ten email jsem jako jediný neměnil (za Thunderbird). Já osobně s linuxem koketuju už dlouho, ale jsem stále amatér (co se týče linuxu), tak bych znalé poprosil o radu ohledně výše zmíněných bodů - děkuji! :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
24. 04. 2015 10:43

Tak po nainstalovani do virtualboxu hned první problém:V nastaveni - Displays -> 640 x 480 a nic víc. Nějaký nápad ?
Virtualbox je nastaven na (1600*900) a stejně v rezimu fullscreen je okénko 640x480 .Díky za adekvátní odpovědi..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 04. 2015 08:20

Zrovna včera mi po jistém asi nedokonale provedeném updatu přestala fungovat fedorka, místo nimrání co s tím asi může bejt, jsem se rozhodl nainstalovat Elementary.
Po prvních pár hodinách mám několik poznámek:
1) v základu nejsou nainstalovány pluginy pro podporu VPN sítí (pouze PPTP)
2) v terminálu nejsou barvičky
3) tlačítko "super" (windows) nic nedělá...
4) otvírání složek dvojklikem se musí nastavit přes speciální tool, kterej je třeba googlit.4 naprosto zbytečně otravné věci které je potřeba řešit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (13)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 04. 2015 00:19

Na Linuxu se mi nikdy nelíbilo, že je tolik distribucí, že se v tom prase nevyzná: Proč to nesjednotí do 2 hlavních - pro domácí uživatelé a pro profesionály (Linux Home a Linux Professional) ? Linux je pro mě nečitelný a komplikovaný, mám Windows 7 Home pro domácí uživatelé a amatéry a je to pro mě čitelné a srozumitelné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 21:54

Grafické rozhraní je jen vidina, která má svést poutníka z pravé cesty příkazového řádku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 21:03

"..prostredi na které nesáhl opravdový grafik a specialista na UX" To je dost subjektivni pocit ci otazka vkusu pokud treba nefetujete. Ja osobne, co jsem poprve uvidel gnome2 tak jsem si uvedomil co je prostredi windows za pekny hnuj. Napr. prostredi Win8 povazuji za cestu z hnoje ven.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 20:41

Jsem rád, že jsem z ptákovin jako je vzhled UI už tak nějak vyrostl, důležitá je pro mě funkčnost. Jestli má okno kulatý nebo hranatý okraje, to je mi fakt ukradený. Takže jsem spokojený uživatel i3, případně Fluxboxu, a tady těm žabomyším válkám se jen směju. Ale tak když podle toho někteří hodnotí kvalitu systému, jejich věc, každý máme jiné priority.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 17:03

Stále si myslím, že OS by měl být hlavně funkční a že hezký vzhled je podružný (i když potěší). Jinak já si Linux nainstaloval teprve nedávno (hlavně kvůli škole) a můžu říct, že je to jako droga. Jakmile si člověk zvykne na vychytávky jako je bash, vim, nejrůznější programátorské nástroje atd..., už nemůže jít zpátky. Půlku času trávím v "komandlajně". Když teď přijdu k počítači s Windows, připadám si jako bezruký. Za pár měsíců používání Linuxu jsem se o tom, jak počítač funguje, naučil víc než za nějakých 15 let používání Win - a to jsem stále teprve na začátku. Ale člověku, který chce počítač jen "užívat" (tedy čistým uživatelům) bych Linux stále nedoporučil. Je třeba si uvědomit, že většina populace jsou naprostá BFU (což nemyslím nijak hanlivě - proč by měl běžný člověk potřebu hrabat se v systému?). A právě pro takové lidi jsou Windows (alespoň zatím) stále mnohem vhodnější.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 16:34

Tak, jakožto dlouholetý elementary user už jsem takový naming nazi a ze všeho nejdřív tedy opět (už jsem to tady na živě několikrát dělal) připomenu, že elementary se i na začátku věty, v nadpisech, všude píše jen a pouze s malým 'e'. Autoři to říkají všude a mají to i ve svých translation guidelines (https://github.com/elementary/org-translations... ) Drobnost, ale zrovna těmi jsou vývojáři elementary posedlí. A teď k věci. elementary je parádní, používám ho jako primární OS už od Luna Beta 1, vlastně od první verze, která už používala opravdu vlastní desktop environment (předtím v první verzi, Jupiteru, to bylo jen Gnome 2 + pár rozšíření)elementary je dost specifické distro a řekl bych až kontroverzní. Buď ho člověk používat dokáže a zamiluje si ho, nebo ho používat nedokáže a musí přejít jinam, protože možnosti úprav jsou minimální. A kdo si na elementary zvykne, tak se dostane do jakého si distro lock-inu, kdy je tak zvyklý Pantheon, jeho aplikace a všechny ty drobnosti, se kterýma se autoři piplají, že se jinde už nemůže cítit jako doma. Zkouším spoustu dister a rád experimentuju, ale vždy se jednoho dne vrátím zpět k elementary.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 16:28

Windows je jistota, ať už chcete vyplnit elektronický formulář daňového přiznání a přehledy pro OSSZ, ZP a poslat je přes datovou schránku nebo nainstalovat GeDoSaTo, abyste dostali Dark Souls 2 na 60Hz.Není to chyba Linuxu nebo Windows, je to prostě tak a nakonec se i ten "pouze web prohlížející a poštu stahující" spokojený BFU uživatel kamarádem naistalovaného linuxu dostane k potřebě, která půjde řešit pouze na Windows. Ať už to bude konkrétní aplikace, hra nebo utilitka k přehrátí rom na telefonu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 15:11

"Bývaly doby, kdy byl desktopový Linux synonymem systému s grafickým prostředím, na které nesáhl opravdový grafik a specialista na UX."Kurník to slyším poprvé. Hlavně že Osmičky jsou vrchol estetičnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 13:38

Niekto z redakcie by mohol spraviť článok "Základná práca v linuxovích distribúciách" aby ukázali niektorím ľudom v diskusii ze Linux nestagnuje od roku 1999 ale že je to uplne normálne použitelný skvele fungujúci OS.Ku grafike dodám že stačí hodiť nad GUI niečo takéto a hneť OS vyzerá zaujímavejšie: http://www.deviantart.com/art/Iris-Dark-Gtk-Theme-v... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 11:45

Článek super. Jen si s nadsázkou postesknu: obr. 22: proč takhle nevypadá windows průzkumník? Proč musím do registrů a kutit a kutit, abych si mohl také do levého okna průzkumníku naskládat vlastní odkazy na složky, abych nemusel používat demenci v podobě zástupců síťových složek na Ploše? Je to prostě únavný neustále klikat do hloubky na lokální síť, či se zabývat ještě horší frustrací s dialogovým oknem z roku 1998 ve Windows Mailu, pokud chi ukládat přílohy... Proč tohle Mikrošrotu ještě nedoteklo, že uživatel je na prvním místě? To je mi záhada S nadsázkou :)))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 11:34

Nejsem Linuxák, ale to grafické prostředí je fakt pěkné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 10:51

Článek o ničem. Ale legrační diskuse k němu :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 10:41

Linux je na pýču je to jen pro pár rádoby pošuků který si chtěji něco dokazova, nevim uplně co, když Ubuntu a podobný jsou vysloveně jako kopie Win, jednak jsou blbuvzdorný a jednak udělaný aby to vypadalo stejně, což je v rozporu s původním posláním linuxu,
při přidávání do repozitářů vám půl prde le věcí stejně nějak fungovat nebude, s repozitáři to samé, ony pozitovní vlastnosti jsou jen báchorky nějakých magorů co dřepí 20h u pc děnně
je to k ničemu, ona malá náročnost na hw a prostředky je jen další mítus, možná nějakej původní linux, ale rozhodně ne linuxy jako Ubuntu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 10:13

Hezké, ale příliš navázané na jednu konkrétní distribuci.
Plasma 5 mi připadá hezčí a má tu výhodu, že bude ve všech distribucích.
https://youtu.be/H91ATG1p5E4...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 09:53

Hezký Linux tu byl už kdysi dávno. Jmenovalo se to Ubuntu a bývalo to jednoduché hezké a docela to i fungovalo, než to začali předělávat do podoby nedoladěného MACu (a než i většina ostatních designerů GUI nejen na Ubuntu nejan na Linuxu začala jíst lysohlávky). Dnes je docela hezký Debian s MATE. Není to nijak hardcore (jak by si o Debianu mohl kdekdo myslet) a celkem to funguje. Jediné, co bych tomu vytknul je, že se člověk musí trochu naučit pracovat s repozitáři, pokud třeba chce aktuální Javu od Sunu nebo novou verzi nějaké hry. Je sice nad tím i nějaké klikátko, ale jednak si s tím nevystačíte, jednak funguje divně. Jinak je to prima a všechnu ty polofunkční odvozeniny Ubuntu posílám do xxx. U Woken nebo MACu bych se vzteknul, nehledě na to, že udržet Wokna bez virů není triviální úkol.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 09:43

Dost mi to připomíná Linux Mint... používám ho ve verzi Cinnamon a je to podle mě lepší volba než tady Elementary OS pro ty, co musí pracovat i na Windows - má to nabídku "Start", okna mají vpravo nahoře tl. na zavření/max/minimalizaci, klasickou plochu bez docku (i když tohle se dá jednoduše doinstalovat/vypnout). A do toho taky pár návykových věcí jako Exposé. Ale tak proč ne, Elementary bude asi spíše pro jablíčkáře.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 09:19

jediné, čo sa mne páči, je pozadie kde by sa dalo to druhé (mólo) zohnať? :P

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 08:57

Jen co vidím *buntu a jeho klony, naskakuje mi husí kůže..Člověk si chce editovat konfigurák a bordel nad bordel, nic okomentováno, prase aby se v tom vyznalo..Zlatej Arch.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 08:06

Ale veď v dnešnej dobe sú IN farebné kocky a nejaké náznaky ikôn, ktoré neviete čo znamenajú, pokiaľ na ne nekliknete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 06:33

Desktopový Linux krom specialit jako ChromeOS je mrtvý a nezachrání to už nic. Doba, kdy byly Windows náročné na HW je už skoro 10 let pryč a dneska 8.1 nebo 10 TP fičí daleko rychleji než Ubuntu. To samé grafický výkon a výdrž baterie. Doufám, že MS se svou novou cenovou politikou na Windows 10 tomu desktopovému GNU bordelu jednou provždy už zatne tipec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (16)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 05:53

Hezké desktopové Linux prostředí se sladěným vzhledem jsou tu už strašně dlouho, viz legendární Gnome2. Naopak tahle šedá kopie apple mě nechává chladným (stejně jako apple samotné). Ale proč ne, když je na výběr, tak proti gustu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 05:07

ja šlapem už dosť dlho na Ubuntu MATE..je to vlastne náhrada za klasické Ubuntu z čias keď ešte používalo GNOME 2

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 03:48

Nevypadá špatně Ten titulek zní, Linux se mi nikdy nellíbil až do dnes. Není to trochu přehnané?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 03:29

Jak je všechno uniformě šedobílý, tak už je to v pořádku. No jasně..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 04. 2015 01:30

LINUX JE PROSTE na nic
urcite pro normalni uzivatele - proc by si tam nekdo daval Ubuntu kdyz si muze stahnout win z torrentu ?
uzivatele linuxu si o sobe mysli ze jsou chytrejsi, tak urcite nebudou mit moralni problem s kradenym winrm,
sice je to taky paskvil ale kdyz si jinak zkousite linux tak tam nic poradne nefunguje, takhle to bylo se mnou s kazdym linuxem co jsem zkousel, furt same problemya to jeste neni nic ve srovnani jake rozcarovani bylo co jsem to dal na netbook s ION Nvidia HP Mini311
podle vsech meritek to melo jit stokrat lip nez XP ci W7, realita, nejspise neexistuji zadne drivery pro grafiku a cipset na linux, polovina veci nesla a i to co slo tak rozhodne nevypadalo ze by to melo nejak mene narocnejsi byt nez Win, to tam bylo Win 7 Ultimate co jsem tam dal, tak rad jsem byl ze se to mohlo vratitlinux Ubuntu spusteny jako Live z flashky (tj pry jen natazeni do ram) mi na ntb XPS 1330 Dell s W7, W8 a dalsim 1 oddilem na hdd zmrvil hibernaci pro winowsy, nepomohlo nic jedine reinstalace win !
skurveny linux to jsem to jen zkousel z flashky linux je jako Chrysler+Fiat = mraky prohlaseni, roky marnych pokusu, stalych novych zacatku, sem tam predstavi i neco mimoradneho co nikdo jinej nema, ale ve finale to je vzdycky na lejno a muzete bejt radi ze tu mate wokna, u aut asi Forda, Vw, proste marny pokusy MARNA SNAHA
lepsi to uz nebude, W10 = W X bude prej zadarmo tak linux potahnepamatuji si jak jeden kluk mel u nas v roce 2003 na skole ntb s linuxem , super chytrej, kecy vo tech pravech, nesvobode atd a taky na to tak vypadal, ajtak, jo linux to ne kdyz vite jak si ,,udelat W7" tak to jeste dalsich 5 let potrebovat nebudete, pak uvidime, vzhledem k tomu jakej je MS taky nedodelek tak asi na nejaky Win 10.1
nastupce W X protoze u woken plati ze kazdy druhy a kdyz ste spokojeny tak si to radsi nechte deset let

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (38)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 01:19

stale tie megabrutalne medzery medzi vsetkymi prvkami.. hruza, ako vzdy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 01:01

Pěkný to je, ale na práci mám raději svoje XFCE - rychlé, spousta zkratek, nastavení skoro všeho.Obecně moc nemám rád, když je nějaké prostředí vázané na distribuci pantheon/unity a jinde nejde bez starosti použivat. Proto bych si na takové prostředí nerad navykl, byť by bylo dobré a vyhovující.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 00:49

Vypada hezky, to jo. Ale titulek je dost zavadejici: "Konecne hezky linuxovy desktop." si lze vylozit jako "Zadny linuxovy desktop pred Elementary OS nebyl hezky." coz je dost odvazne tvrzeni, vzhledem k tomu, ze kazdy ma trochu jiny vkus. Designove se velmi inspiruje v Applu, coz oproti napr. Ubntu a jejich Unity (libivost Unity necham k posouzeni kazdeho zvlast) je zahrani na jistotu bez vetsich inovaci. nezpochybnuji dobrou praci vyvojaru Elementary OS, ale rekl bych, ze byt originalnim je tezsi nez jen obslehnout Mac OS X. Navic si nelze nevzpomenout na nedavny kontroverzni vylev z rad vedeni vyvoje Elementary OS, kdy si stezovali na neplatici uzivatele (pritom moznost stahnout si system zdarma na strankach byla a je), cimz si to u me definitivne prehazeli. System jsem si vyzkousel a pusobi sveze a vse funguje jak ma a myslim, ze sve uzivatele si urcite najde a mozna se z nej i stane doporucovany linux pro prechod z Win. Pokud chcete Linux, ktery bez nastavovani vypada dobre uz po instalaci, elementary OS patri ke spicce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 00:43

Spatna kopie vzneseneho OS X, krasna? Are you fuckin nuts?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 04. 2015 00:34

pro mě je to už příliš "apple" designově... a to jsem si ho i zkusil... Snaha se autorům ale upřít nedá
já osobně v oblasti linuxu čekám na spásu, kdy bude dostupný balík od Adobe.. Pak už budu moct zamávat windowsum

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 04. 2015 00:22

Vypadá dobře, ale musím být upřímný, že ani klasika Ubuntu mi nedělá problém. Každý si tedy vybere.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor