PR články

Elegantní řešení VPN nad konektivitami různých operátorů od UPC Business

Vybalovat z krabice Meraki je potěšení. Všechny šroubky, příslušenství i instrukce jsou tak precizně uspořádané, že potěší každého technického nadšence. Stejně tak hned na první pohled zaujme propracovaný minimalistický design zařízení. Největší radost ale firemním zákazníkům udělá tím, co umí. Dokáže totiž do jedné sítě propojit mnoho firemních lokalit, které mají konektivitu od různých operátorů.

Díky Meraki připojenému do sítě UPC Business může například firma, která má desítky poboček a jen v některých z nich konektivitu od UPC, využívat VPN v celé své síti. Ve virtuálním tunelu, který se díky tomuto zařízení vytvoří, je možné používat i hlasové služby a také datové toky mohou být mnohem lépe zabezpečené. Vůbec přitom nevadí, že má daná firma konektivitu od UPC jen v některých lokalitách a jinde je připojena přes další operátory. Meraki umí celou síť propojit tak šikovně, že se chová podobně, jako by byla jen na UPC.

229_Meraki_vizuál_1.png

Celá síť na jedné obrazovce

Meraki je komplexní řešení, které sjednocuje správu sítí WAN, LAN, bezdrátových LAN a třeba i mobilních zařízení na jediné obrazovce. Dashboard Meraki poskytuje velmi dobrý přehled o uživatelích sítě, jejich zařízeních a aplikacích. Správce sítě může jednoduše a odkudkoli, klidně i ze zahraničí, rychle vytvářet pravidla přístupu, používání aplikací a optimalizovat jak uživatelské prostředí, tak zabezpečení sítě. Navíc díky výkonným nástrojům získá dokonalý analytický přehled o každodenním provozu sítě a jejích jednotlivých částí. Může například snadno nastavit webové filtry pro jednotlivé stránky nebo uživatele, stejně tak může podle potřeby nastavit kapacity jednotlivých linek. Kompletní analytika sítě je dostupná jednoduše a přehledně přes webový portál a také přes mobilní aplikaci.

229_Meraki_vizuál Root_dashboard_1.png

Jednoduché ovládání a kvalita Cisco

Síťové zařízení Meraki Cloud Networking využívá spolehlivé a kvalitní architektury společnosti Cisco a je přitom velmi jednoduché a uživatelsky přívětivé. Umožňuje okamžité nasazování zařízení v pobočkách a poskytuje centrální přehled a kontrolu nad jakýmkoli počtem připojených lokalit. „Ideálním zákazníkem pro toto řešení je například síť prodejen nebo kontaktních center rozmístěných po celé republice, s konektivitou od různých operátorů. Díky Meraki mohou být všechna místa jedné firmy připojena do naší sítě, mít přístup do centrálního skladu a systému a využívat VPN,“ říká Miroslav Faltin z UPC Business, který má Meraki na starost. Dodává, že jen pár kliknutími je například možné v jednotlivých pobočkách oddělit WiFi pro firmu a pro zákazníky a každé snadno nastavit jiné parametry.

Výhody cloudového řešení Meraki

  • 100% cloudová správa odkudkoliv a kdykoliv
  • Správa celé sítě z jednoho místa
  • možnost nastavení práv a jednoduché rozhraní
  • vždy nejnovější zabezpečení a technologická řešení přímo v cloudovém prostředí
  • hw slouží pouze jako přípojný bod
  • jednoduché produktové a licenční portfolio
  • škálovatelnost a jednoduchost rozšíření
  • ideální pro pobočkovou síť
  • podpora VoIP

Stejně tak může být Meraki užitečné například pro ordinaci několika lékařů. Jedno zařízení může propojit jejich počítače, tiskárnu a rentgen a zajistit vzdálenou správu externího IT správce i dohledové centrum, díky kterému získá majitel přehled o aktivitě v ordinaci. Jelikož se jedná o lékařské zařízení s citlivými klientskými záznamy, ocení jeho provozovatel i možnost vysokého zabezpečení dat, které Meraki umožňuje.

229_Meraki_vizuál Root_dashboard_2.png

Řešení na míru

Pokud vás výhody Meraki v síti UPC zaujmou, rádi vám o nich řekneme víc a pomůžeme vybrat nejlepší řešení pro vaši firmu. To budeme navrhovat s ohledem na současné i budoucí potřeby. Získáte i mobilní aplikaci, která bude monitorovat síť. Technici UPC Business v případě potřeby nastaví filtry stránek, které definují kam a z jakých zařízení mohou mít uživatelé v síti přístup. Se všemi dotazy a požadavky spojenými s Meraki se můžete obrátit na tel. 800 872 400 nebo e-mail firma@upcbusiness.cz

Další článek: Nástroj proti závislosti: Facebook změří, kolik času strávíte v jeho aplikaci

Témata článku: