Dvacet tisíc firem v říjnu dostane obsílku od BSA

Nechvalně známá organizace Business Software Alliance, která v Česku bojuje proti nelegálnímu užívání softwaru především ve firmách, v průběhu října rozešle na dvacet tisíc dopisů malým a středně velkým firmám. Jejich obsahem bude výzva, aby firmy na speciální infolince nebo pomocí webového formuláře nahlásily svou konkurenci, o které ví, že používá nelegální software.

Podle tiskového mluvčího BSA v Česku Jana Hlaváče vzrostl počet podobných oznámení meziročně o šedesát procent. Míra pirátství u nás ale rozhodně nepatří k nejhorším, za posledních čtrnáct let totiž poklesla o závratných 28 procent. V současné době se u nás používá 38 % nelegálně pořízeného softwaru – pirátský původ má tedy každý třetí pořízený program.

Tip: Přečtěte si živou diskuzi s janem Hlaváčem z BSA

Nejvíce na softwaru podle Hlaváče „šetří“ grafici a CAD designéři, kdy si firma o patnácti zaměstnancích pořídí třeba jen tři licence. K těm nejžádanějším patří také produkty Adobe z balíku Creative Suite.

Říjnová kampaň bude v každém případě „unikátní a jedinečnou“ příležitostí, jak zatočit s konkurencí. Jste na to připraveni?

Diskuze (140) Další článek: Staňte se programátorem: Tajemné regulární výrazy II.

Témata článku: , , , , , , , , ,