Dropbox + Chrome = SourceKit, textový editor pro vývojáře v prohlížeči

Dropbox dnes nemusíte používat pouze pro webovou archivaci a synchronizaci vlastních dokumentů, ale třeba i jako internetový server pro vlastní webové stránky nebo editor pro programátory. A tento poslední případ je i předmětem této bleskovky.

Jmenuje se SourceKit a v podstatě se jedná skutečně jen o jednoduchý textový editor s barevným zvýrazněním kódu pro třináct programovacích jazyků. Editor zobrazí také čísla řádků. To je vše, kouzlo ale spočívá v tom, že celý SourceKit běží jako aplikace pro Chrome (nemá žádnou webovou adresu, musíte ho nainstalovat) a jako adresářový/souborový systém zde slouží Dropbox. Ten uvidíte ve formě stromu v postranním panelu.

sourcekit.png
SourceKit – plaintextový editor pro programátory, který jako adresářový systém používá DropBox a běží uvnitř Chromu. Jednu slabinu ale má, neumí pracovat se složkami, v jejichž názvu je diakritika.

Pomocí SourceKitu samozřejmě můžete editovat libovolné textové soubory, takže v podstatě získáte i jednoduchý poznámkový blok s webovou synchronizací a ke všemu s možností sdílení a teda s podporou týmové práce.

Diskuze (10) Další článek: Slepí znovu uvidí – díky hacknutému Kinectu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,