SSD | Úložiště | CES 2020

Do počítače budete moci přidat čtyři další SSD s ultrarychlým přístupem. Vznikl totiž adaptér pro PCI Express 4.0

Pokud vám nestačí rychlost ani nejmodernějších SSD pro PCI Express 4.0, které se v nejnovějším případě jsou schopné dostat na sekvenční rychlost čtení až 7 GB/s, můžete jít ještě za tuto hranici s novým adaptérem od Asusu.

Název karty Asus Hyper M.2 X16 Gen 4 v sobě obsahuje většinu specifikace a jde o nástupce staršího modelu pro PCI Express 3.0. Jedná se o adaptér pro rozhraní PCI Express 4.0 v plnohodnotném rozsahu 16 linek, který je schopen pojmout až čtyři NVMe SSD o velikosti M.2.

Protože se výkonná SSD zahřívají, je karta vybavená i chlazením v podobě heatsinku a jednoho malého ventilátoru. Jestli jste si ale jistí, že máte velmi dobré proudění vzduchu ve skříni, lze ventilátor pomocí přepínače vypnout.

Každé SSD pracuje samostatně, jako kdyby bylo zapojené v běžném M.2 slotu x4, takže by mělo být dosaženo maximálních rychlostí jak po stránce čtení, tak  zápisu. Cena zatím nebyla uvedena.

Diskuze (9) Další článek: E-shop s dálničními známkami bude stát 400 milionů. O smlouvu se začal zajímat i Andrej Babiš (aktualizováno)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,