iOS | Emoji

Do iOS míří přes 200 nových emoji: Vakcína, AirPods Max a vousy pro všechny

Apple tento týden zveřejnil druhou betaverzi očekávaného iOS 14.5, přináší mimo jiné nové emoji, kterých se na jablečných zařízeních brzy dočkáme. Podle Emojipedie jich je přesně 217 a všechny pocházejí z poslední várky schválené Unicode Consortiem. Apple také upravil některé stávající obrázky.

Největší součástí nových emoji jsou nové genderové a rasové reprezentace, spousta populárních „smajlíků“ bude dostupná ve více barevných variantách. Osoba s vousy navíc už nebude jen genderově neutrální, ale budete moci získat i ženu a muže s vousy.

Samozřejmě nechybí několik nových obličejů, například zatočená hlava, naštvané vydechnutí nebo hlava v oblacích. Rozšířila se rovněž skupina různých srdcí, k dispozici bude hořící srdce a bolavé. Všechno jsou to emoji, které Unicode Consortium schválilo již září, ale jak je zvykem, firmám obvykle trvá, než je zařadí.

Také si je mnohdy různě upravují, u Applu se to děje relativně často. V novém iOS projde úpravou i několik existujících emoji – injekční stříkačka už nebude obsahovat krev, ale průhlednou látku, takže bude lépe reprezentovat vakcínu proti covidu, která se díky pandemii stala tématem číslo jedna. Sluchátka už také nebudou vypadat jako obyčejná sluchátka, ale AirPods Max.

Novinky v iOS 14:

Diskuze (12) Další článek: ELONOVINKY: První turisté se v lodi SpaceX vydají do kosmu ještě letos

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,