Dnes začíná šestý ročník konference LinuxExpo

V Praze dnes začíná již šestý ročník výstavy a konference LinuxExpo, největší středoevropské akce zaměřené na operační systém Linux a Open Source software. Novinkou letošního ročníku je konference Open Government 2006: Open Source ve veřejné správě. Slavnostního zahájení se zúčastnila ministryně informatiky Dana Bérová a Aleš Bartůněk, generální ředitel společnosti IBM ČR, která je generálním partnerem konference.

LinuxExpo bude probíhat ve třech dnech od 10. do 12. dubna 2006 v pražském hotelu Olympik a Čechie. „Za šest let své existence se LinuxExpo vyvinulo v akci s unikátním programem přednášek, prezentací a seminářů pro odbornou i laickou veřejnost. Zcela novou, samostatnou součástí LinuxExpa je v tomto roce poprvé konference Open Government 2006, zaměřená na využívání otevřeného softwaru a podporu otevřených formátů ve veřejné správě,“ uvedl Michal Franěk, ředitel společnosti Exponet, která LinuxExpo již tradičně pořádá.

V téměř čtyřiceti přednáškách a ve více než třiceti expozicích se představí zástupci společností jako je např. IBM, Servodata, ESET Software, QCM, SUN Microsystems, Silicon Graphics, Oracle, Hewlett Packard a mnoho dalších.

Novinku letošního ročníku LinuxExpa, konferenci Open Government 2006, pořádá Ministerstvo informatiky ČR ve spolupráci s organizací OSS Aliance. Cílem této konference je zprostředkovat zkušenosti s nasazením softwaru s otevřeným zdrojovým kódem a nabídnout praktické ukázky jeho využití zástupcům veřejné správy.

Pro kompletní informace o programu konference, navštivte internetové stránky konference www.linuxexpo.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (8) Další článek: Fyzikální karta Ageia PhysX již k zakoupení

Témata článku: , , , , , ,