Digitální zvuk reproduktorů Philips DSS350

Reproduktory Philips DSS350 patří ve své třídě k tomu lepšímu, co můžete za své peníze získat.
Tomáš Opatřil: Moje důvěra v kvalitu reproduktorů k počítači nebyla nikdy vysoká. Až do doby, kdy jsem rozbalil krabici s digitálními reproduktory Philips DSS350 pro port USB.

Účelné, jednoduché, pěkné
DSS350 jsou reproduktory, které na první pohled zaujmou svým designem: je jednoduchý a přitom maximálně účelný. Reproduktory patří svým vzhledem po právu do vyšší cenové kategorie. Ovládací prvky jsou na pravém reproduktoru, navíc nejsou v podobě umělohmotných analogových knoflíků, ale hezkých stříbrných tlačítek, která zachovávají dekórum své vyšší třídy a velmi pěkně ladí s celkovým provedením. Nechybí ani výstup na sluchátka, vstup pro analogový zvuk (např. pro jinou zvukovou kartu), nebo aktivní subwoofer. Bassreflex najdete na zadní straně.

Reproduktory se připojují přes rozhraní USB, což je nespornou výhodou pro uživatele, kteří nemají zvukovou kartu. Na druhou stranu to znamená konečnou pro vyznavače Windows NT. Instalace je lahůdka pro každého – nepotřebujete žádné ovladače, nemusíte se ani obávat konfliktů s jinou zvukovou kartou. K napájení se používá přiložený externí zdroj, protože napájení z USB by nebylo postačující.

A jak to celé hraje?
Většina počítačových reproduktorů trpí jednou podstatnou vadou: jsou malé, navíc z umělé hmoty, takže reprodukce basů, které zvuku dávají plnost, je velmi slabá. DSS350 však tyto neduhy nemají. Jsou velice hluboké, takže i když mají přetažené výšky a zvýrazněny jsou především „brutální“ středy, díky 15 wattům skutečného výkonu a DBB (Dynamic Bast Boost – funkce zvýraznění basů) rozechvějete pod reproduktory i stůl.

Celkově mají reproduktory DSS350 skutečně plastický a dostatečně prokreslený zvuk. Když k tomu připočtete velmi příjemné ovládání, a to buď z předního panelu reproduktoru či z menu, je výsledný dojem vynikající. Výrobci lze vytknout snad jen to, že zapomněl na krabici uvést varování o závislosti. Ocení je zejména hráči her, kteří určitě ty dva a půl tisíce korun, které DSS350 stojí, obětují. A my ostatní se zkrátka musíme spokojit s levnými pípátky.

digitální reproduktory pro USB
Philips DSS350
Zdroj: Konsigna, Praha
Telefon: (02) 67 99 31 11
Cena: 2 152 Kč bez DPH
2 593 Kč vč. DPH
Záruka: 1 rok
Parametry: 2× 15 W reálného výkonu, externí zdroj, připojení přes USB, možnost připojení normální zvukové karty.
Zdroj: Computer
Diskuze (2) Další článek: Tradiční vzhled průzkumníka

Témata článku: , , , , , , , , , ,