Apple | Airbnb

Designerská legenda Applu Jony Ive bude pomáhat Airbnb. Má navrhnout „budoucnost“ služby

Jony Ive, dřívější šéfdesignér Applu, který stal za návrhy prvního iPhonu, iMacu nebo Apple Watch, se dohodl s šéfem Airbnb Brianem Cheskym na spolupráci. Iveho firma LoveFrom, kterou založil po odchodu z Applu, bude ubytovací službě pomáhat navrhovat služby a dá základ novému internímu návrhářskému týmu.

Airbnb tuto skutečnost oznámilo na svém blogu. „Jony a jeho partneři v LoveFrom se budu se mnou a týmem Airbnb podílet na speciální spolupráci,“ napsal Chesky v příspěvku. „Rozhodli jsme se spojit naše síly ve víceletém vztahu, během kterého budeme navrhovat novou generaci produktů a služeb,“ dodal.

Pro Iveho, který odešel z Applu zhruba před rokem, to jistě bude změna - přece jen se Airbnb dramaticky liší od dosavadních projektů, na kterých pracoval. Ale firmu drží ve své mysli vysoko, což dokazuje jeho vyjádření z roku 2015 - tehdy o službě napsal, že je to „výjimečný startup“. Chesky navíc na blogu prozradil, že jsou s Ivem dlouho přáteli. 

A je tu také skutečnost, že exšéfdesignér Applu je znám svou láskou k architektuře, podílel se na návrhu masivního sídla Apple Park v Cupertinu, tak je dost možné, že spolupráce s Airbnb se bude ubírat tímto směrem. 

Ive nicméně svůj vztah s Applem nepřetrhal úplně. Když odcházel, oznámil, že jeho nová firma bude s jeho původním zaměstnavatelem i nadále v kontaktu. Zatím ale není jasné, jestli z toho něco vzešlo. Apple v každém případě vyšel z krize lépe než Airbnb, společnost musela kvůli zmrazení cestování propustit čtvrtinu svých zaměstnanců a její hodnota klesla o 40 procent. 

Váš názor Další článek: První testy výkonu GeForce RTX 3070 naznačují, že je výkonnější než GeForce RTX 2080 Ti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,