Democracy Player, práce všeho druhu

S poslední verzí Democracy Playeru přichází pěkná řádka novinek. Umí i váš přehrávač stahovat přes BitTorrent?
Kapitoly článku

Celá cesta k videu je opravdu krátká. V seznamu zdrojů či přímo v programovém průvodci zvolte nějaký kanál, klikněte na náhledový obrázek s bílou šipkou v modrém poli a nechte video stahovat.

Videa nejsou streamována, což dovoluje nepřizpůsobovat bitrate internetovým přípojkám. Nemusí nás tedy překvapovat nepřeberné množství podcastů v HD rozlišeních a obecně v mnohem lepší kvalitě, než na jakou jsme zvyklí například z YouTube. Jedna výtka se na tomto systému ale najde. Stahování videí není zrovna spolehlivé a často ani příliš rychlé. Dejte Democracy Playeru nějaký čas na započetí stahování. To samotné není nikdy okamžité. Špatným přístupem asi nebude nechat program stahovat videa přes noc. Je však jasné, že toto není příliš problémem přehrávače jako takového.

sshot-2007-06-20-[3].png 
Výběr HD videí není vůbec špatný

Stojí to ale za to?

Dá se říci, že ano. Pokud hledáte nový rozměr zábavy u počítače a stahování filmových novinek z P2P nestačí zásobovat váš hlad po pohyblivých obrázcích, na YouTube či Google Video jste pečení vaření či vás nebaví potisící reprízované estrády našich komerčních televizí, na své si tu jistě přijdete. Stanice jsou různé. Úrovní se pohybují od sbírek amatérských videí, přes videoblogy (úrovní proměnlivé stejně jako jejich psaní kolegové) až po profesionálně zpracované dlouhé pořady. Mé oblíbené jsou zejména dokumentární filmy, najdeme ale i vyloženě popová stejně jako lechtivá témata. Nabídka video podcastů je stejně bohatá (jen zatím ne tak objemná) jako nabídka čehokoli jiného ve virtuálním světě internetu.

sshot-2007-06-20-[4].png
K hledání připraven!

Stažená videa jdou kliknutím na tlačítko Share odkazovat z komunitních serverů jako jsou Del.icio.us či Digg a další. Nic nám rovněž nebrání v jeho odeslání e-mailem.

Hrabe i na vlastní zahrádce

Jednoduchým postupem Video - Open video lze otevřít jakékoliv video i z lokálního disku počítače. Schopnosti přehrávače videí a podporované formáty se odvíjejí od integrovaného VLC, jsou tedy, velmi stručně řečeno, široké. Mezi podporovanými formáty tak najdeme Windows Media, Quicktime, MPEG 1, 2, 4, H.264, AVI, DivX, XviD, Flash, OGM a mnohé další.

sshot-2007-06-20-[5].png
Videa z YouTube se také rovnou stahují. Na streaming tu nenarazíme.

Zaujal vás?

Chcete-li i vy přičichnout k možné budoucnosti webu a opustit fádní textová rozhraní, není nic jednoduššího, než Democracy Player stáhnout a užívat si obsahu poskytovaného tisíci nadšenců. Pravda, vysokorozpočtový americký akční film tu asi nenajdete, ale přiznejme si: Vadí to? Na závěr zbývá si již jen přát rychlé a dostupné přípojky bez FUPu.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,